menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó golyók


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg darált keksz
10 dkg dió
4 ek sárgabarack lekvár

Bevonáshoz:

5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 ek kakaópor
1 ek tej

Elkészítés:


Az összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle.
Tartsuk hűtőben órát, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós
bevonóhoz valókat egy lábasban kezdjük el forralni.

Amikor már forr, akkor lekapcsoljuk és egy kanál segítségével
belemártogatjuk a golyókat. Természetesen, ha egy kis pálcikát
használunk hozzá, akkor nem lesz talpa, de így meg még van egy
kis “csak csoki” rész is benne.

Egyszerű és gyors !!!

Zserbó golyók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Kakaós barackos süti
Kakaós barackos süti

A tojásokat kikevertem a cukorral, majd hozzáadtam, a többi hozzávalót is. Alaposan elkevertem, majd egy 24x30 cm-es tepsibe sütőpapírt tettem és a masszát beleöntöttem. A tészta t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Sportszelet
Sportszelet

A szárazanyagokat elkeverjük, majd hozzáadunk minden egyebet, az ízesítőket, valamint a hideg vízzel alaposan elkevert kókuszkrémet. A masszát szilikonos formába nyomkodjuk egyenle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos vajas kifli
Sajtos vajas kifli

1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó-golyó
Zserbó-golyó

Először is gyúrjuk össze a hozzávalókból a kekszet, darált diót, porcukrot és a lekvár javát. Mivel sajnos pont kifogytam a házi lekvárból, a boltihoz mért mennyiségeket adtam...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk