- 300 ml 2,8%-os tej
- 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 125 g búzaliszt (BL55)
- 15 g holland kakaópor
- 20 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 40 ml étolaj
1. A hozzávalókat keverd csomómentesre egy tálban, és hagyd állni egy fél órát. Forró teflonos, vagy szalvétával kiolajozott serpenyőben süsd készre a palacsintákat.
2. A kisütött palacsintákat fóliával takard le, amíg megtöltöd őket.
Töltelékként használhatsz édesített mascarponét, és friss gyümölcsöket, például epret, vagy banánt.
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, kevés margarinon, cukorral, fahéjjal puhára pároljuk, majd a keményítőt elkeverjük egy evőkanál vízzel, hozzáadjuk az almához, ezzel besűrítjü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojás sárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMély tálban habosra felverjük a tojásokat, majd hozzáöntjük a tejet, a porcukrot és a fűszereket. Ezután a liszttel egészen simára keverjük, hozzáadjuk az olvasztott, de már nem me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű