- 300 ml 2,8%-os tej
- 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 125 g búzaliszt (BL55)
- 15 g holland kakaópor
- 20 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 40 ml étolaj
1. A hozzávalókat keverd csomómentesre egy tálban, és hagyd állni egy fél órát. Forró teflonos, vagy szalvétával kiolajozott serpenyőben süsd készre a palacsintákat.
2. A kisütött palacsintákat fóliával takard le, amíg megtöltöd őket.
Töltelékként használhatsz édesített mascarponét, és friss gyümölcsöket, például epret, vagy banánt.
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem, a sárgáját a porcukorral és a vajjal habosra keverem. Hozzáadom a tejet, a sütőporos lisztet és a felvert habot. Vajazott, lis...
Elkészítési idő: 1 óraA Tante Fanny friss mézeskalács tésztát 10 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőből. A töltelékhez a kandírozott narancshéjat, cukrozott citromhéjat, és a kis kockákra vágo...
Elkészítési idő: fél óraA 4 egész tojást a cukorral habosra kikeverjük (legjobb robotgéppel csinálni), hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot, pici sót. A 25 deka lisztet apránként hozzákeverjük, utána a cso...
Elkészítési idő: