- 300 ml 2,8%-os tej
- 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 125 g búzaliszt (BL55)
- 15 g holland kakaópor
- 20 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 40 ml étolaj
1. A hozzávalókat keverd csomómentesre egy tálban, és hagyd állni egy fél órát. Forró teflonos, vagy szalvétával kiolajozott serpenyőben süsd készre a palacsintákat.
2. A kisütött palacsintákat fóliával takard le, amíg megtöltöd őket.
Töltelékként használhatsz édesített mascarponét, és friss gyümölcsöket, például epret, vagy banánt.
20 dkg cukrot megpirítjuk , felengedünk 3 dl vízzel , késhegy szegfűszeget és fahéjat teszünk és felfőzzük. Ha kihűlt 20 dkg porcukrot keverünk 1 kanál zsírral és felengedjük a cuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összedolgozzuk, majd kettéválasztjuk. Egyikbe piros, a másikba zöld ételszínezőt teszünk. A tésztákból 6-6 gombócot készítünk. A zöldet ellapogatjuk,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A rámát megolvasztani belekeverni a cukrot. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, a kakaóport és elkeverjük. A lisztes keveréket hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral felverjük és hozzáadjuk a tejet,fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és simára keverjük a tojásos-tejes résszel, végü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű