Családireceptkönyv.hu

Csokis palacsinta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 7 darab
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 300 ml 2,8%-os tej
- 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 125 g búzaliszt (BL55)
- 15 g holland kakaópor
- 20 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 40 ml étolaj

Elkészítés:


1. A hozzávalókat keverd csomómentesre egy tálban, és hagyd állni egy fél órát. Forró teflonos, vagy szalvétával kiolajozott serpenyőben süsd készre a palacsintákat.
2. A kisütött palacsintákat fóliával takard le, amíg megtöltöd őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Töltelékként használhatsz édesített mascarponét, és friss gyümölcsöket, például epret, vagy banánt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Citromos kuglóf
Citromos kuglóf

A tojások fehérjét keményre verjük, ezután a többi hozzávalót habosra keverjük. Hozzátesszük a habot és vajazott, lisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
581. Tojás nélküli
581. Tojás nélküli

Élesztő futtatni.Összedolgozni a többi anyaggal. 20 percig pihen.Szaggatni,tölteni. 180 fokon 15-20perc sütni. tetejét porcukrozni. Tölthető:lekvár,mák,dió stb.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Twix olcsón
Twix olcsón

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük, és jól összekev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos citromos - francia - palacsinta (Sóbors)
Mákos citromos - francia - palacsinta (Sóbors)

Az átszitált lisztet és a sót keverjük össze, majd öntsük hozzá a tejet, az olvasztott vajat, üssük bele a tojást, keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a vaníliát, a citromhéjat, -l...

Elkészítési idő: 40+20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk