menu

Családireceptkönyv.hu

Stollwerck szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt

20 dkg porcukor

10 dkg margarin

1 teáskanál szódabikarbóna

2 tojás

2 kanál kakaó

1 l tej

2 db tojás sárgája

2 evőkanál liszt

2 csomag vaníliás pudingpor

25 dkg margarin

20 dkg cukor

tortabevonó csokoládé

Elkészítés:


A szódabikarbonát és lisztet összekeverjük, majd eldörzsöljük a margarinnal, és hozzáadjuk a tojást, a kakaót és a porcukrot.

A tésztát öt részre osztjuk, kinyújtjuk és 180 fokra előmelegített sütőben öt lapot sütünk, amit utána megöntözzük rummal.

Két tojássárgájából, két evőkanálnyi lisztből, a tejből és a pudingporból krémet főzünk, majd lehűlni hagyjuk. Összekeverjük a cukrot a margarinnal, majd összedolgozzuk a két masszát, és rétegesen rákenjük a lapokra.

A tetején elkenjük a felolvasztott tortabevonót.

Stollwerck szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
232. Kókusztekercs vagy gombóc
232. Kókusztekercs vagy gombóc

Keksz,lekvár,kávé,kakaó,rum,tej össze dolgozni. A krémet simára kikeverni. A tésztát kinyújtani és megkenni a krémmel,feltekerni.Kókuszba forgatni. Hűtőbe tenni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Almás - Viktória szelet
Almás - Viktória szelet

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három lapot sütünk belőle. 2. Az almát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kissé kicsavarjuk, és a kapott almalevet félretes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar almás piskóta tejszínhabbal
almás piskóta tejszínhabbal

A tepsit kikenjük kb. egy diónyi margarinnal és jó vastagon megszórjuk a kristálycukorral. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a tepsi aljára helyezzük és fahéjjal meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös pudingos kocka
Tejfölös pudingos kocka

Elkészítés: A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni. A liszteket, sót és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk