50 dkg liszt
20 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
2 kanál kakaó
1 l tej
2 db tojás sárgája
2 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg cukor
tortabevonó csokoládé
A szódabikarbonát és lisztet összekeverjük, majd eldörzsöljük a margarinnal, és hozzáadjuk a tojást, a kakaót és a porcukrot.
A tésztát öt részre osztjuk, kinyújtjuk és 180 fokra előmelegített sütőben öt lapot sütünk, amit utána megöntözzük rummal.
Két tojássárgájából, két evőkanálnyi lisztből, a tejből és a pudingporból krémet főzünk, majd lehűlni hagyjuk. Összekeverjük a cukrot a margarinnal, majd összedolgozzuk a két masszát, és rétegesen rákenjük a lapokra.
A tetején elkenjük a felolvasztott tortabevonót.
A hozzávalókat keverni. Formázható masszát kapunk, ha mégsem, nyugodtan sürithetjük liszttel és reszelékkel vagy higithatjuk olajjal és vizzel. Nem egy tojásos massza, de szépen fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a cukrot, kakaóport, a margarint és végül a tojásokat. Az egészet alaposan összedolgozzuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes175 fokra előmelegítjük a sütőt. A hozzávalókat robotgéppel összekeverjük, kikent piteformába öntjük a masszát és rászórunk 30 dkg bármilyen gyümölcsöt. (akár vegyesen is.)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű