40 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
3 db tojás,
15 dkg darált dió,
2-3 evőkanál baracklekvár / lehet bármilyen pikáns lekvár /,
5 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
csipet só,
kevés tejföl
A lisztbe keverjük a sütőport, a csipet sót, a citrom héjat, elmorzsoljuk a margarinnal, és összegyúrjuk a 3 tojássárgájával, és annyi tejföllel, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Két részre osztjuk. Az egyik részt egy kisebb kimargarinozott tepsibe reszeljük káposztareszelőn. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan belekeverjük a darált diót, 2-3 evőkanál lekvárt, a cukrot, és ezzel a keverékkel beborítjuk a tésztát. Erre reszeljük a tészta másik felét. Nem túl forró sütőben sütjük.
Gyorsan elkészül. Vigyázzunk, meg ne égjen!! Hosszúkás szeletekre szoktam vágni.
A mandulát 5 dkg cukorral aprítógépben ledarálom, a gép méretétől függően 1-2 részletben. A darálékhoz hozzáadom a csokoládét és ismét apróra darálom, hogy a csokoládé is morzsákra...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA tésztához aprítsd fel kicsi darabokra a citromfű leveleket. A vajat, a porcukrot egy csipetnyi sóval keverd el jól, egészen a cukor olvadásáig. Adj hozzá egy szem tojást, és keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk 1 zacskó vaniliás cukorral.A zsemlék teteját levágjuk belsejét kiszedjük.A túrót áttörjük a zsemlék belsejével,összekeverjük a másik vaníliás cukorral,a tojáss...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes