25 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
14 dkg liszt
10 dkg durvára vágott dió
A csokit felolvasztjuk a vajjal.
Közben összekeverjük a tojásokat a cukrokkal, majd a csokoládéhoz adjuk.
Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a diót.
Előmelegített sütőben, közepes tűznél sütjük.
Én egy 28x17 cm-es brownie sütőben sütöm meg.
Ennél a sütinél „kötelező”, hogy ráragadjon a tűpróbás eszközre, mert hűlés közben még szilárdulni fog.
Még langyosan tálalhatjuk vanília fagylalttal, csoki öntettel, de simán porcukorral hintve is.
A hájat 10 dkg liszttel habosra keverjük és hűtőszekrénybe tesszük. A többi alapanyagból rétestészta jellegű tésztát készítünk, és kb. 20 percig pihentetjük, majd lisztezett deszk...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrni és be a hűtőbe. (Este összeállítani). Kis adagokban kinyújtani vékonyra, ha ragad, meglisztezni, és késsel felszedni a deszkáról. Lassan sütni, vigyázni,...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk, majd egy órát a hűtőben hagyjuk pihenni. Egy edénykében összekeverjük a cukrot a mogyoróval/dióval, illetve egy tálkában egy tojást...
Elkészítési idő: