A tésztához
40 g méz - vegyes virág
45 g barna cukor (por, vagy finom szemcséjű)
20 g vaj
2 db tojás (apró, "S"-es méretű)
115 g búzaliszt (BL55)
1 csapott kávéskanál sütőpor
1 teáskanál mézessütemény fűszerkeverék
Az első réteghez
130 g áfonyalekvár
A második réteghez
140 g marcipán
A bevonáshoz
150 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
A díszítéshez
40 g fehércsokoládé
1. A mézet, cukrot és vajat egy edényben összemelegítjük, addig amíg a cukor és a vaj is felolvad.
2. Hagyjuk kicsit hűlni a mézes, vajas cukrot. Addig kicsit felverjük a két tojást és ha már csak langyos a mézes cukor, akkor hozzákeverjük a lazán elvert tojásokat.
3. Egy edénybe mérjük a lisztet, fűszereket, egy csipet sót, és sütőport. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos masszához és jól elkeverjük azt.
4. 20*20-as, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 170 C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztát. amint kivettük a sütőből megfordítjuk a sütőpapír segítségével, hogy a teteje alulra kerüljön. Ezzel a néhol sülés közben keletkezett "púpokat" nagyjából eltüntethetjük.
5. Ha kihűlt a tészta megkenjük a tetejét az áfonyalekvárral.
6. Ezután porcukrozott felületen méretre nyújtjuk a marcipánt és ráfektetjük a a lekvárral megkent tésztára. Végül éles késsel, óvatosan felszeleteljük 2x2 cm-es kockákra.
7. A kis sütiket rácsra tesszük és olvasztott csokival bevonjuk őket. Végül pedig hópihéket "rajzolunk" rá, olvasztott fehércsokival.
8. 20-30 percre a hűtőbe téve roppanósra köt a csoki.
Előmelegítjük a sütőt. A hozzávalókat összekeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és készre sütjük ( tűpróbát végzünk). Tálalás előtt meghintjük porcukorral. Sütési hőfok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát gyúrunk negyed kiló lisztből, 12 dkg vajból, kevés cukorból, csipet sóból, 2 tojássárgájából, 1 kanál fehérborból és annyi tejfölből, hogy a tészta se túl kemény, se túl lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz hozzávalókat elkeverjük,majd mehet hozzá a többi és géppel jól kikeverjük. Muffin papírt teszünk a formába,félig megtöltjük a masszával,teszünk rá egy szelet étcs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük. A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához. Fakanállal szépen hozzá...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű