80 dkg liszt, 2 tojássárgája, pici só, 15 dkg cukor, 10 dkg ráma, 1 evőkanál zsír, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 0,5 l tej, 5 dkg élesztő, ha jól bedagasztottuk, akkor letakarva duplájára kelesztjük, 4 cipóra osztom, elnyújtom négyszög alakúra és töltöm. Én 20 dkg mák, 1 vaníliáscukor, 2 dl forralt tej, citrom héj, cukor ízlés szerint.
A kiflit karikázzuk fel. ( én a karikákat még elfeleztem ) A tejet tegyük fel melegedni, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel. A tejhez tegyük a reszelt citromhéjat. A mákot keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfuttatjuk az élesztőt a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a mézzel együtt felolvasztjuk A többi hozzávalót szárazon összekeverjük, majd hozzáöntjük az olvaszott vaj-méz keverékét és a tejet. Az egészet jól elkeverjük, majd hűtő...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrtam, majd rögtön utána diónyi gombócokat gyúrtam belőle (25 db). Zsírpapírral bélelt tepsire tettem őket és villával megnyomtam a tetejüket. Így formáztam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű