80 dkg liszt, 2 tojássárgája, pici só, 15 dkg cukor, 10 dkg ráma, 1 evőkanál zsír, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 0,5 l tej, 5 dkg élesztő, ha jól bedagasztottuk, akkor letakarva duplájára kelesztjük, 4 cipóra osztom, elnyújtom négyszög alakúra és töltöm. Én 20 dkg mák, 1 vaníliáscukor, 2 dl forralt tej, citrom héj, cukor ízlés szerint.
A margarint/zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba becsomagoljuk amíg elkészül a töltelék. A töltelékhez a tojásfehérjét fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. A kakaót a cukorral összekeverjük. A margarint felolvasszuk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, fele margarinnal megkenjük. Rátesszü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű25 dkg puha vajat 20 dkg porcukorral kihabosítok, adok hozzá 2 ek. görög joghurtot (vagy tejfölt) és egyesével 4 tojássárgáját, meg egy egész tojást. Ezekkel is alaposan kikeverem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA "tésztát" mikróban készítjük el. Ehhez veszünk egy lapos, szögletes jégkrémesdobozt (pl 0,5 l krémkönnyű:)) Ebben összekeverjük a tészta hozzávalóit. Tej annyi kell hozzá, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű