A tésztához:
600 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
130 g kristálycukor
120 g vaj
200 g kefir
A krémhez:
200 g kristálycukor
1 db tojássárgája
4 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 evőkanál kakaópor - holland
750 ml házi tej / teljes tej
250 g vaj
A csokimázhoz:
80 g étcsokoládé (45-59%-os)
2 evőkanál étolaj
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk, majd 6 egyenlő gombócot formálunk belőle. Egy 20x30 cm-es tepsi hátulját vékonyan megkenjük vajjal, és a tésztákat tepsi méretűre nyújtjuk. A lapokat egyenként sütjük 160 C fokra előmelegített, légkeveréses sütőben. Nagyon gyorsan, kb. 5 perc alatt készre sülnek a lapok. A krémhez a cukrot, tojássárgáját, lisztet és kakaóport egy lábosban összekeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, hogy szépen elvegyüljön a lisztes, kakaós, tojásos masszával. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Nagyon vigyázzunk, kis lángon is hajlamos leégni, az edény élében körbe különösen! Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről, és néha megkeverve lehűtjük. Még langyosan adjuk hozzá a vajat, hogy bele tudjon olvadni a krémbe. A krémet öt részre osztjuk, és a hat lapot összetöltjük a krémmel. Rétegenként kb. 250 gramm kém jut a lapok közé. A tetejére szórhatunk porcukrot, de mi jobban szeretjük csokimázzal. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére csurgatjuk. Hagyjuk állni hűtőszekrényben az elkészült hatlapos sütit 24 órán keresztül, hogy a lapok át tudjanak puhulni, és szépen szeletelhetőek legyenek.
1. A tojássárgákat szétveszem a fehérjétől, amit habbá verek. 2. Az összetevőket egy tálba összekeverem csomómentesre, majd a végén hozzáteszem a habot és óvatosan összedolgozom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA házi-krémes port keverd csomómentesre a tejjel. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját a cukor felével és a vaníliás cukorral verd habosra. Add hozzá a lágy vajat, kanalanként a l...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA csokis krémhez egy rozsdamentes edénybe tesszük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojássárgákat, és a tejet lassanként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Kevergetve felfőzzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKifogom próbálni a tésztát kevert mézestésztával nem lapokkal .Tészta: Egy kisebb edényben a mézet és az olajat elkezdjük melegíteni, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve ara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű