50 dkg liszt
20 dkg vaj, vagy zsír (én vajjal készítettem)
15 dkg porcukor
1 egész tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
kis tejföl (én kb. 3 kis evőkanállal tettem bele)
A száraz anyagokkal összemorzsoljuk a vajat, vagy zsírt, majd belütjük a tojást, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk, majd a két féle szaggatóval kiszaggatjuk, világosra sütjük, nem szabad, hogy megbarnuljon.
Mikor kihűlt, akkor lekvárral összeragasszuk őket, majd a tetejét megporcukrozzuk.
2 adag-150 db
teteje még nyersen tejjel lekenem és darált dióba mártom és úgy sütöm meg
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta készítése: A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk. A cukros tojáss...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit minél gyorsabb mozdulatokkal összegyúrjuk (hogy a vaj ne olvadjon nagyon meg a kezünk melegétől), és fél órára hűtőgépbe tesszük. A pihentetés után a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű