7,5 dl habtejszín, pici cukor, két tábla étcsokoládé.
Semmi más.
Vedd elő azt az edényt, amiben el szeretnéd készíteni. Szabj ki egy sütőpapírt, és illeszd bele az edénybe! A felolvasztott csokoládét kezdd el rétegenként beleönteni.
Egyszerre persze csak egy lapot készíts!
Én összesen 4 csokilapot készítettem. Nem fontos, hogy szabályos körlapokat készíts, nekem is ilyen lett, a szélei néha letörtek, ahogy óvatosan lefejtettem a sütőpapírról. Aztán verd fel a habtejszínt kemény habbá pici cukorral.
Vedd elő az edényt, amiben fagyasztani fogod!
Kezdd el rétegezni a tejszínhabot és a csokilapokat!
Én sajnos nem hagytam megfagyni az egyes rétegeket, hanem az egészet összeállítottam, és így tettem a fagyasztóba. Ennek az a hátránya, hogy a csokilapok összecsúsznak. Finomnak finom, de sokkal élvezetesebb, ha rétegenként fagyasztod le!
A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️A pudingot a tejben megfőzzük és kihűtjük. ◾️A túrót a vaníliás cukorral és a porcukorral kikeverjük (ha darabos lenne a túró, botmixer segítségével krémesíthetjük). ◾️Hozzáa...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű220 fokra bekapcsolom a sütőt. Beleteszem a sütőpapírral kibélelt tepsit. A lisztet a vajjal összemorzsolom. Hozzáadom a többi hozzávalót, ragacsos tésztát kapok. Lisztezett d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű