Családireceptkönyv.hu

Rántásos rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb 20 dkg zsír
38 dkg liszt
1 pohár tejföl

egy tojás
A töltelékhez ízlés szerint túró, mák, dió, stb.

Elkészítés:


10 dkg zsírból és 8 dkg lisztből világos rántást készítünk. A maradék lisztet a tejföllel, tojással, pici sóval összegyúrjuk. Nyújtófával elnyújtjuk, a rántást rákenjük és felcsavarjuk, mint a beiglit. 5-6 darabra vágjuk.Külön-külön élére állítva tepsi nagyságúra nyújtjuk, olvasztott zsírral vékonyan megkenjük. A tölteléket középre tesszük, két széléről a tésztát ráhajtjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, előmelegített sütőben, kis lángon sütjük. Nagyon gyorsan elkészíthető rétes.

Trükkök, tippek, praktikák:


Töltelék:
3 dl búzadara
175 g tejföl
5 evőkanál cukor
2 tojás
A darát a tejföllel elkeverjük, a tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük, majd az összes hozzávalóval óvatosan összekeverjük és végül a kinyújtott tésztára egyenletesen eloszlatjuk.

Rántásos rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Habkönnyű sárgabarckos pite
Habkönnyű sárgabarckos pite

Előkaptam a robotgépet, a vajat a cukrokkal kikevertem, ment bele a 4 tojás sárgája, a sütőporral elkevert liszt, pici só. Majd a tojásfehérjéket külön felvertem, a tésztához lazán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kígyórétes
Kígyórétes

Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, és összedolgoz­zuk a tojássárgákkal, egy kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel, egy csipet sóval meg a maradék langyos tejjel, amelyben felo...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Lábszagú süti
Lábszagú süti

180 fokon sütjük.

Elkészítési idő: 10 perc / lap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Repülő krémes
Repülő krémes

A lisztet a szalagáréval, a cukorral, a vaníliás cukorral összekeverjük, majd eldolgozzuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a tojást és kevés tejjel rugalmas tésztává gyúrjuk. Három lapb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk