menu

Családireceptkönyv.hu

Rántásos rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb 20 dkg zsír
38 dkg liszt
1 pohár tejföl

egy tojás
A töltelékhez ízlés szerint túró, mák, dió, stb.

Elkészítés:


10 dkg zsírból és 8 dkg lisztből világos rántást készítünk. A maradék lisztet a tejföllel, tojással, pici sóval összegyúrjuk. Nyújtófával elnyújtjuk, a rántást rákenjük és felcsavarjuk, mint a beiglit. 5-6 darabra vágjuk.Külön-külön élére állítva tepsi nagyságúra nyújtjuk, olvasztott zsírral vékonyan megkenjük. A tölteléket középre tesszük, két széléről a tésztát ráhajtjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, előmelegített sütőben, kis lángon sütjük. Nagyon gyorsan elkészíthető rétes.

Trükkök, tippek, praktikák:


Töltelék:
3 dl búzadara
175 g tejföl
5 evőkanál cukor
2 tojás
A darát a tejföllel elkeverjük, a tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük, majd az összes hozzávalóval óvatosan összekeverjük és végül a kinyújtott tésztára egyenletesen eloszlatjuk.

Rántásos rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nutella
Nutella

20 dkg diót beáztattam forró vízbe,majd 30 perc múlva átmostam,lecsöpögtettem beledobtam az aprítóba és elkezdtem aprítani amíg gombóccá nem állt össze,ekkor adtam hozzá 5 dkg kóku...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
nekynuté koláčky
nekynuté koláčky

spracuji těsto, vyválím, vykrájím čtverečky, naplním (makovou či tvarohovou či povidlovou náplní), udělám koláček potřu vajíčkem a dám péct. Peču na 160st.\r\nPo upečení inhed potř...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NAGYON CSOKIS KOCKA
NAGYON CSOKIS KOCKA

Felverjük a tojásfehérjéket cukorral. A tojássárgájákat összekeverjük egy csipet sóval és az olajat fokozatosan hozzáadjuk. Összekeverjük a tojásfehérjét a tojássárgájával és hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós kávékrémes torta
Diós kávékrémes torta

A piskótához a tojásfehérjéket a csipet sóval kezdjük el felverni. Amikor félkemény, akkor kanalanként adjuk hozzá az édesítőt és verjük kemény, fényes habbá. A végén keverjük bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk