1.) 35 dkg liszt
2.) 3 tojás
3.) 1 csomag sütőpor
4.) 15 dkg cukor
5.) kb. 3 evőkanál tejföl
6.) csipit só
7.) olaj a sütéshez
1.) Az alapanyagokból könnyen nyújtható, rugalmas tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagra sodorjuk és fánkszaggatóval kiszúrjuk. (Lehet 3 különböző méreretű). Széleiket bevagdossuk.
2.) 3 lapot tojásfehérjével összeragasztunk a közepén, ujjunkkal kicsit összenyomjuk. Forró olajban sütjük. Kezdetben lefedve, majd megfordítás után fedő nélkül.
3.) Porcukorral meghintve baracklekvárral kínáljuk.
A kekszet késes aprítóval ledaráljuk vagy zacskóba téve sodrófával ránehezedve szétmorzsoljuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Ha túl leveses, akkor nem kell az öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az olajat a citromhéjat, sütőport és a lisztet, majd simára keverjük. A tepsit kivajazzuk majd zsemlemorzsával megszórjuk, beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet kimagozzuk, és szűrőn lecsepegtetjük, ízlés szerint ( kb. 2 ek.) cukorral megszórjuk. A tésztához a sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, az egész tojással és az 1d...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes