1.) 35 dkg liszt
2.) 3 tojás
3.) 1 csomag sütőpor
4.) 15 dkg cukor
5.) kb. 3 evőkanál tejföl
6.) csipit só
7.) olaj a sütéshez
1.) Az alapanyagokból könnyen nyújtható, rugalmas tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagra sodorjuk és fánkszaggatóval kiszúrjuk. (Lehet 3 különböző méreretű). Széleiket bevagdossuk.
2.) 3 lapot tojásfehérjével összeragasztunk a közepén, ujjunkkal kicsit összenyomjuk. Forró olajban sütjük. Kezdetben lefedve, majd megfordítás után fedő nélkül.
3.) Porcukorral meghintve baracklekvárral kínáljuk.
A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni...
Elkészítési idő:-a rizst szüröbe tesszük megmossuk,lecsegtettjük -3 dl forró vizben csipetnyi sóval az edényt lefedve feltesszük föni -a tejet a cukorral+vaniliás cukor+ kókuszreszelék felforral...
Elkészítési idő: 3030 dkg cukrot megpirítunk / felolvasztunk/ Hozzákeverünk 25 dkg margarint, 1 tubus sűrített tejet és kb. 15 dkg apróra vágott diót. Ezzel töltjük az ostyalapokat
Elkészítési idő: