Hozzávalók:
- 400 g liszt,
- 360 g vaj,
- 4 db tojássárgája,
- kk. sütőpor,
- fél citrom héja,
- csipet só,
- pár csepp vanília aroma,
- 100 g cukor,
Habhoz:
- 4 darab tojásfehérje,
- 400 g porcukor,
- 2 tk. étkezési keményítő,
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
Ha az 1 óra letelt kisodorjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt, majd kemény habbá verjük.
Habzsákba töltjük, majd a karikákra nyomjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 percig sütjük.
A habkarikák közepét még forrón megtöltjük lekvárral.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk egy magas peremű tepsit. A tésztához a tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a c...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: NehézElkészítés: Egy lábasban mérsékelt tűzön kevergetve összeforraljuk a tejet, a vajat, a cukrot és a sót. Amikor a vaj és a cukor felolvadt, beleszórjuk az edénybe a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaóport nagyobb tálban összekeverjük. Kis mélyedést készítünk a közepébe és beleütjük a tojásokat. Elkezdjük összekeverni és felváltva hozz...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: Könnyű