30 dkg cukor
30 dkg liszt
4 db tojás
1 bögre étolaj (2 dl)
1 bögre buborékos ásványvíz
1 db sütőpor
Tetejére:
2 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor
8 dl tej
5-6 kanál cukor
2 db tortazselé
tejszínhab
A hozzávalókat összekeverni, zsírozott-lisztezett tepsibe önteni, előmelegített sütőben megsütni.
Tetejére a megfőzött, kihűtött pudingot ráöntjük és bármilyen gyümölccsel megrakjuk.
Tortazselével leöntjük.
Tejszínhabot adunk mellé.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk. Egy 25 x 38 cm-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6-7 tojásfehérje 10 dkg dió durvára vágva 10 dkg étcsokoládé aprítva 5 dkg mazsola 10 dkg cukrozott gyümölcs 8 dkg liszt 12 dkg porcukor 4 dkg olvasztott vaj Elkészítés:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojá...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni. A sütőt 220 fokr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű