40 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
12 dkg cukor
1 mokkáskanál só
annyi tejföl, hogy gyenge tésztát kapjunk
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
1 dl tej
10 dkg cukor
rum
A mázhoz:
2 db tojássárgája
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg sütőmargarin
Valamint:
lekvár (ízlés szerint)
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 4 vékony lapot nyújtunk, melyeket a tepsi hátán sütünk ki. Amíg hűl, elkészítjük a diótölteléket.
A darált diót forró tejben rövid ideig főzünk, majd hozzáadjuk a cukrot és egy kis rumot.
Ha kihűltek a lapok, az elsőt megkenjük lekvárral, a másodikra tesszük a diótölteléket, a harmadik lapot megkenjük sárgabarack lekvárral, majd a negyedik lappal befedjük.
A lekvárokat ízlés szerint lehet változtatni.
Piskóta A tojásfehérjét 2 ek. vízzel félkemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukor felét és kemény habbá verjük.A tojássárgáját a vaniliás cukorral és a maradék cukorral kikeverjük.Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval együtt gyors mozdulatokkal összegyúrom. Becsomagolva kb fél órát hűtőben pihentetem. Bolti, előhűtött vajas tésztát is le...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűVaj, cukor, tojás, vanília habosra keverni. Szárazanyagokat összekeverni (liszt, zabpehely, szódabikarbóna, só, kókuszreszelék, mazsola). A kettőt összedolgozni. Kivajazott tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes