menu

Családireceptkönyv.hu

Nápolyi szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
12 dkg cukor
1 mokkáskanál só
annyi tejföl, hogy gyenge tésztát kapjunk

A töltelékhez:
15 dkg darált dió
1 dl tej
10 dkg cukor
rum

A mázhoz:
2 db tojássárgája
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg sütőmargarin
Valamint:
lekvár (ízlés szerint)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 4 vékony lapot nyújtunk, melyeket a tepsi hátán sütünk ki. Amíg hűl, elkészítjük a diótölteléket.

A darált diót forró tejben rövid ideig főzünk, majd hozzáadjuk a cukrot és egy kis rumot.

Ha kihűltek a lapok, az elsőt megkenjük lekvárral, a másodikra tesszük a diótölteléket, a harmadik lapot megkenjük sárgabarack lekvárral, majd a negyedik lappal befedjük.
A lekvárokat ízlés szerint lehet változtatni.

Nápolyi szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Snickerdoodles-fahéjas keksz
Snickerdoodles-fahéjas keksz

Melegítsük elő a sütőt. A vajat és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, vanília kivonatot. Apránként adjuk hozzá a sütőporos lisztet, sót és szerecsendiót is. Egy tá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámmákos süti
Szezámmákos süti

A szezámmagot ledaráljukA tojássárgáját a nyírfacukorral habosra keverjük, a hozzávalókat beletesszük, elkeverjük, ekkor egy lágy “tésztát” kell kapjunkA tojásfehérjét kemény habbá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Mini Isler
Mini Isler

A lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam a porcukrot, csipet sót, diót, fahéjat, a kockákra vágott vajat. Robotgéppel egyneművé dolgoztam, folpackba csomagoltam, 10 percre hűtőbe tett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Dalmát krémes
Dalmát krémes

A tojásfehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá. A lisztet keverjük ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk