40 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
12 dkg cukor
1 mokkáskanál só
annyi tejföl, hogy gyenge tésztát kapjunk
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
1 dl tej
10 dkg cukor
rum
A mázhoz:
2 db tojássárgája
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg sütőmargarin
Valamint:
lekvár (ízlés szerint)
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 4 vékony lapot nyújtunk, melyeket a tepsi hátán sütünk ki. Amíg hűl, elkészítjük a diótölteléket.
A darált diót forró tejben rövid ideig főzünk, majd hozzáadjuk a cukrot és egy kis rumot.
Ha kihűltek a lapok, az elsőt megkenjük lekvárral, a másodikra tesszük a diótölteléket, a harmadik lapot megkenjük sárgabarack lekvárral, majd a negyedik lappal befedjük.
A lekvárokat ízlés szerint lehet változtatni.
Melegítsük elő a sütőt. A vajat és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, vanília kivonatot. Apránként adjuk hozzá a sütőporos lisztet, sót és szerecsendiót is. Egy tá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA szezámmagot ledaráljukA tojássárgáját a nyírfacukorral habosra keverjük, a hozzávalókat beletesszük, elkeverjük, ekkor egy lágy “tésztát” kell kapjunkA tojásfehérjét kemény habbá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam a porcukrot, csipet sót, diót, fahéjat, a kockákra vágott vajat. Robotgéppel egyneművé dolgoztam, folpackba csomagoltam, 10 percre hűtőbe tett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá. A lisztet keverjük ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű