40 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
12 dkg cukor
1 mokkáskanál só
annyi tejföl, hogy gyenge tésztát kapjunk
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
1 dl tej
10 dkg cukor
rum
A mázhoz:
2 db tojássárgája
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg sütőmargarin
Valamint:
lekvár (ízlés szerint)
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 4 vékony lapot nyújtunk, melyeket a tepsi hátán sütünk ki. Amíg hűl, elkészítjük a diótölteléket.
A darált diót forró tejben rövid ideig főzünk, majd hozzáadjuk a cukrot és egy kis rumot.
Ha kihűltek a lapok, az elsőt megkenjük lekvárral, a másodikra tesszük a diótölteléket, a harmadik lapot megkenjük sárgabarack lekvárral, majd a negyedik lappal befedjük.
A lekvárokat ízlés szerint lehet változtatni.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle. A tejet a liszttel felfőzzük, a margarint a porcukorral, és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a krémeket összekeve...
Elkészítési idő: 1,5 óraTészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle sütőpapírral bélelt közepes tepsibe 180 fokon 25 perc alatt. Sárga krémhez a tejet, a pudingot, a lisztet és a vizet ös...
Elkészítési idő:cukor+mascarpone+1-3 kanál tejföl+ fahéj összekeverve Babpiskótát kávéba mártani, tálba tenni. Egy sor piskóta, egy sor krém.
Elkészítési idő: