Tészta: 9 db tojás
20 dkg liszt
6 dkg őrölt dió
1,5 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
Puncslé: 25 dkg cukor
3,5 dl víz
1,5 dl rum
1/2 rúd vanília
1 narancs és 1 citrom reszelt héja
Vaníliakrém: 1/2 l tej
4 egész tojás
4 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
3 dkg zselatin
Csokoládéöntet: 20 dkg cukor
3 dkg kakaó
0,5 dl rum
1 dl víz
Plusz még a lapok közé: 10 dkg dió és 10 dkg mazsola
A csokis piskótára: 3 evőkanál ribizli vagy baracklekvár
1 evőkanál kakaópor
9 db tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 6 dkg dió, 1,5 dkg kakaó,. A tojásfehérjéből habot verünk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, cukrot és a lisztet, plusz egy csomag sütőport. 3 részre osztjuk, az első lesz a sárga piskótalap, majd a másodikba kakaót teszünk, és végül a diós lap. Mindhármat külön megsütjük. Közben elkészítjük a puncslevet. Felforralunk 25 dkg cukrot, 3,5 dl vizet, 1,5 dl rumot, 1/2 rúd vaníliát, 1 narancs és 1 citrom reszelt héját. Hagyjuk teljesen kihűlni. Elkészítjük a sárga krémet. Fél liter tejből, 4 tojásból, 4 dkg lisztből 1 cs. vaníliás cukorból krémet főzünk, és még melegen belekeverünk 3 dkg vízben áztatott zselatint. Ha kihűlt minden, jöhet a somlói összeállítása: Alulra kerül a sárga lap, meglocsoljuk a puncslével, rá a krém fele, ezt megszórjuk dióval és mazsolával. Utána a diós lap, ugyanígy rétegezzük. Végül a csokis lap, ezt is meglocsoljuk puncslével, vékonyan megkenjük ribizli vagy sárgabaracklekvárral és vastagon beszórjuk kakaóporral. 24 órát hagyjuk a hűtőben jól összeérni. Lehet hamarabb is fogyasztani, de így nagyon finom lesz. Kanállal kiszaggatjuk tányérra, tejszínhabbal és csokiöntettel tálaljuk. Csokiöntet: 20 dkg cukor, 3 dkg kakaó, 1 dl víz, 0,5 dl rum. felforralni és kihűteni. Jó étvágyat!
A piskótalapok 24x32 cm-es tepsire vannak számítva.
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros vízben vagy tejben( 1/2 dl). Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát készítünk.A diót,cukrot és a reszelt citromhéját ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kissé felverjük. Nem kell kemény habbá, csak hogy kicsit habos legyen. Hozzáadjuk a cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük. Sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 80perc Nehézség: KönnyűA kókuszolajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a cukrot, a tojást és a vanília kikapart magjait. Hozzáadjuk a mandulát, a kókuszlisztet és a sót. Összegyúrjuk a tésztát, kissé kila...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém alapanyagait összefőzni, amikor kihűlt, a kész süteményt belemártani, kókuszreszelékkel beszórni. A tészta alapanyagait összekeverni, kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes