10 dkg tápióka keményítő
5 dkg nyílgyökérpor
8 dkg kókuszliszt
1,5 dkg útifűmaghéj
5 dkg erythritol (por alakú)
1 nagy tk. szódabikarbóna
5 dkg kókuszolaj
2,5 dl forró víz
1 ek. citromlé
+
tápióka keményítő a nyújtáshoz, ha szükséges
kókuszolaj a sütéshez
A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsd össze. A vizet forrald fel, keverd bele a kókuszolajat, a citromlevet és öntsd a száraz hozzávalókra, keverd el egy kanállal, míg össze nem áll gombócba a tészta. Ilyenkor még picit lágy, de hagyd kihűlni teljesen, addigra keményedik a tészta. Szilikonos nyújtólapon kicsit alá-felé lisztezve nyújtsd ki, tetszés szerint szaggasd ki vagy vágd fel. Hagyhatod vastagabbra vagy lehet vékonyabb is, ha vékonyra nyújtod, akkor ropogósabb lesz. Közepesen forró olajban süsd meg szép aranysárgára, szedd itatóspapírra, hagyd langyosra hűlni és lekvárral, gyümölcsöntettel tálald, frissen a legjobb.
A tejet a sóval feltesszük főni, és még mielőtt elkezdeni forrni, takarékra vesszük, majd hozzáöntjük a rizst. 15 percig főzzük ilyen lassú tűzön, miközben át-átkevergetjük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első öt hozzávalót habosra keverjük, apródonként hozzáadjuk a tejet. /állandóan keverve öntögetjük hozzá/ Hozzászitáljuk a lisztet, őrölt fahéjjal, és piskótaszerűen folyósra ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj (margarin ) kivételével kézi habverővel a hozzávalókat kikeverem , margarínos meleg serpenyőbe öntön én a legkisebb lángon kb. 20 percig felő alatt sütöttem aztán tálra borít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük a reszelt répával. Zsírozott, lisztezett tepsiben (22x36 cm), 180 °C-on kb. 40-50 percig sütjük. Ha kihűlt, megkenjük a cukrokkal kikevert krémsa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű