menu

Családireceptkönyv.hu

Rózsafánk és csörögefánk tojás nélkül - vegán, pale


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg tápióka keményítő
5 dkg nyílgyökérpor
8 dkg kókuszliszt
1,5 dkg útifűmaghéj
5 dkg erythritol (por alakú)
1 nagy tk. szódabikarbóna
5 dkg kókuszolaj
2,5 dl forró víz
1 ek. citromlé
+
tápióka keményítő a nyújtáshoz, ha szükséges
kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:


A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsd össze. A vizet forrald fel, keverd bele a kókuszolajat, a citromlevet és öntsd a száraz hozzávalókra, keverd el egy kanállal, míg össze nem áll gombócba a tészta. Ilyenkor még picit lágy, de hagyd kihűlni teljesen, addigra keményedik a tészta. Szilikonos nyújtólapon kicsit alá-felé lisztezve nyújtsd ki, tetszés szerint szaggasd ki vagy vágd fel. Hagyhatod vastagabbra vagy lehet vékonyabb is, ha vékonyra nyújtod, akkor ropogósabb lesz. Közepesen forró olajban süsd meg szép aranysárgára, szedd itatóspapírra, hagyd langyosra hűlni és lekvárral, gyümölcsöntettel tálald, frissen a legjobb.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis meggyes kavart
Csokis meggyes kavart

Mindent mindennel összekavarunk, majd hozzákeverjük a meggyet és a csokit.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kosárkák főzött csokikrémmel (Max receptje)
Kosárkák főzött csokikrémmel (Max receptje)

Először a tésztát készítjük el. Késes robotgépben a hideg vajat a liszttel és a porcukorral morzsásra daráljuk, majd hozzáadjuk a tojást és a plusz fehérjét. Összedolgozzuk, és ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Creme brulée
Creme brulée

Tegyünk a tejszínt és a vaníliarudat egy lábosba, és melegítsük fel, de ne forrjon. Egy tálban verjük fel a tojássárgáját a porcukorral, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar kókuszkocka liszt nélkül
kókuszkocka liszt nélkül

A tojást kettéválaszjuk. Fontos,h szobahőmérsékletű legyenn,akkor szebb habunk lesz. A sárgáját a 2 dkg xilit/eritrittel habosra keverjük,a fehérjét laza habbá,majd a maradék "cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk