20 dkg cukor
25 dkg vaj
40 dkg liszt
20 dió
1 t.k. fahéj
1 e.k. kakaó
1 e.k. rum
1/2 mandula aroma
Krém: 3 e.k. liszt, 3 dl tej felfőzzük, 20 dkg vaj, 15 dkg cukor kikeverjük, 1/2 mandula aromát hozzáadjuk.
1. Étcsokit felolvasztani, összekeverni a gesztenyepürével, a vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral, és a tojások sárgájával. 2. A tojások fehérjéből kemény habot verni a s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőtepsibe sütőpapírt teszünk, erre helyezzük a kifliket. Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük. Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket. 7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű