menu

Családireceptkönyv.hu

Dominó torta (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 tojás
8 ek gezstenyeliszt
4 ek méz
1-2 kk. fahéj
Csipet azskorbinsav, csipet szódabikarbóna
Ha nem elég édes, még egy kicsit eritrit

0,5 - 1 kg mirelit csersznye/meggy
24 g zselatin (fél kilónként 12 g)
Esetleg plussz eritrit

20 dkg marcipán vagy
20 dkg darált blansírozott (hámozott) mandula+2-3 ek por eritrit +mandulaaroma
Kevesebb mint 1dl víz
1 ek méz

Csokihoz:
2 tábla paleo csoki vagy
20 dkg kakaóvaj+3-4 ek. Porrá őrölt eritrit+4 ek. kakaópor

Elkészítés:


szétválasszuk a tojásokat, majd felverjük külön a fehérjét, külön a sárgáját, adunk hozzá szárazanyagokat, majd a robotgép táljába folyatjuk a sárgás masszát és még egy picit verjük a robotgéppel. Ezután kizsírozott tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Végül megvárjuk amíg kihűl és csak utána vesszük ki a sütőből, hogy ne essen össze.
Fontos, hogy a sütőt az első 20 percben ne nyitogassuk, mert nagyon könnyen összeesik a tészta - bár természetesen ez az ízén nem ront.
A cseresznyét kiolvasszuk, majd leturmixoljuk, majd gázon alacsony hőfokon addig melegítjük, hogy épphogy elkezdjen forrni. Ezután levesszük a gázról, megvárjuk, hogy hűljön kicsit. (Ekkor ha úgy látjuk jónak keverhetünk bele kicsi eritritet.)
Egy keveset kiöntünk a masszánkból egy kis hőálló tálkába és csomómentesen elkeverjük benne a zselatint. Ezután melegítünk rajta egy kicsit.
Elkészítjük a marcipánt, úgy hogy először a mandulához keverjük a mandulaaromát és az eritritet, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy gyúrható állaga legyen.
Ezután a piskóta tetejére nagyon vékonyan kenünk egy réteg mézet, mert majd erre ragasszuk rá a marcipánt. Ezután vagy sütőpapírok között megfelelő méretűre nyújtjuk vagy kis adagokban rátapasszuk a tortalap tetejére, és a végén egy kanánnal/spatulával egyenletesen elsimítjuk.
Ezután ha már a zselatin kezd megdermedni (berakhatjuk a hűtőbe/fagyasztóba, hogy ez minél előbb végbemenjen), de még kenhető, gyorsan a tészta tetejére öntjük, úgy hogy a piskóta lap köré helyezzük a kapcsos tortaformát. És berakjuk a fagyasztóba dermeszteni.
Ha már megdermedt, vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, és vékony! rétegben bevonjuk a torta tetejét vele.
Én a csoki egy részét szilikon formákban töltöttem és azzal illetve a maradék csokival díszítettem a kész bevonatot, úgy hogy a maradék olvadt csokit csak rácsepegtettem a kész mázra.

Dominó torta (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


Ilona
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek, Paleolit, Sütemények, édességek, Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tibor
Dobos torta II.
Dobos torta II.

A 3 tojást ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd tovább keverjük a vízzel és az olvasztott vajjal. A liszteket a sütőporral...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Citromtorta sütés nélkül
Citromtorta sütés nélkül

A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel. A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Túrótorta sütés nélkül
Túrótorta sütés nélkül

A tojássárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem, majd hozzáadom a túrót. 3 dl tejben elkeverek 3 evőkanál zselatint, ezt felmelegítem, és miután kihűlt, a túrós masszáh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Főzött krém
Főzött krém

Cukrot tojást kakaót lisztet kikeverni ,jó habosra (pici hideg tejet hozzá) bele a felforralt tejbe és újból felforralni,ha langyos bele a margarin

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk