7 tojás
8 ek gezstenyeliszt
4 ek méz
1-2 kk. fahéj
Csipet azskorbinsav, csipet szódabikarbóna
Ha nem elég édes, még egy kicsit eritrit
0,5 - 1 kg mirelit csersznye/meggy
24 g zselatin (fél kilónként 12 g)
Esetleg plussz eritrit
20 dkg marcipán vagy
20 dkg darált blansírozott (hámozott) mandula+2-3 ek por eritrit +mandulaaroma
Kevesebb mint 1dl víz
1 ek méz
Csokihoz:
2 tábla paleo csoki vagy
20 dkg kakaóvaj+3-4 ek. Porrá őrölt eritrit+4 ek. kakaópor
szétválasszuk a tojásokat, majd felverjük külön a fehérjét, külön a sárgáját, adunk hozzá szárazanyagokat, majd a robotgép táljába folyatjuk a sárgás masszát és még egy picit verjük a robotgéppel. Ezután kizsírozott tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Végül megvárjuk amíg kihűl és csak utána vesszük ki a sütőből, hogy ne essen össze.
Fontos, hogy a sütőt az első 20 percben ne nyitogassuk, mert nagyon könnyen összeesik a tészta - bár természetesen ez az ízén nem ront.
A cseresznyét kiolvasszuk, majd leturmixoljuk, majd gázon alacsony hőfokon addig melegítjük, hogy épphogy elkezdjen forrni. Ezután levesszük a gázról, megvárjuk, hogy hűljön kicsit. (Ekkor ha úgy látjuk jónak keverhetünk bele kicsi eritritet.)
Egy keveset kiöntünk a masszánkból egy kis hőálló tálkába és csomómentesen elkeverjük benne a zselatint. Ezután melegítünk rajta egy kicsit.
Elkészítjük a marcipánt, úgy hogy először a mandulához keverjük a mandulaaromát és az eritritet, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy gyúrható állaga legyen.
Ezután a piskóta tetejére nagyon vékonyan kenünk egy réteg mézet, mert majd erre ragasszuk rá a marcipánt. Ezután vagy sütőpapírok között megfelelő méretűre nyújtjuk vagy kis adagokban rátapasszuk a tortalap tetejére, és a végén egy kanánnal/spatulával egyenletesen elsimítjuk.
Ezután ha már a zselatin kezd megdermedni (berakhatjuk a hűtőbe/fagyasztóba, hogy ez minél előbb végbemenjen), de még kenhető, gyorsan a tészta tetejére öntjük, úgy hogy a piskóta lap köré helyezzük a kapcsos tortaformát. És berakjuk a fagyasztóba dermeszteni.
Ha már megdermedt, vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, és vékony! rétegben bevonjuk a torta tetejét vele.
Én a csoki egy részét szilikon formákban töltöttem és azzal illetve a maradék csokival díszítettem a kész bevonatot, úgy hogy a maradék olvadt csokit csak rácsepegtettem a kész mázra.
Minden hozzávalót készítsünk elő: A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát finomra reszeljük, aztán belekeverjük a jól megmosott mazsolát és az apróra vágott kandírozott narancsot, valamint belereszeljük a citrom héját, aztán megcsöpögtetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta elkészítése A gesztenyemasszát a vajjal és a tojássárgájával habosra keverjük. A fehérjét a cukorral habbá verjük, majd a liszttel együtt a kikevert gesztenyés alaphoz keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz