50 dkg liszt
20 dkg cukor
2 tojás
20 dkg zsír
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
2 kanál kakaó
barack- vagy szilvalekvár
A hozzávalókat a kakaó kivételével összegyúrjuk, majd 1/3 - 2/3 arányban két részre osztjuk.
A nagyobb darabba beledolgozzuk kakaót.
Ezután a kakaóst ketté szedjük és kinyújtjuk. A fehérből pedig egy lapunk nyújtunk.
A kivajazott tepsibe fektetjük az egyik kakaós lapot, megkenjük szilva- vagy baracklekvárral, ráhelyezzük a fehér lapot, ismét megkenjük lekvárral, végül ráhelyezzük zárásként a másik kakaós lapot.
180 fokon gázsütőben bő fél óra alatt megsütjük.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, lágy állagú tészta lesz belöle, liszten kinyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit, vagy formát. Megszurkáljuk villával és pihenni hagyjuk míg elkész...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA turót és a vaniliás cukrot a margarinal robottal jól kikavarni, a zselatinhoz hozzá keverni a cukrot majd apránként hozzá adagolni a tejet és felfözni. Még langyosan a margari...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el: a meghámozott/megmosott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha nagyon sok a leve, kicsavarjuk. (A kicsavart levét ne öntsük ki - szűrjük le és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és a vizet, majd a kemény habba forgatjuk felváltva a sütőporos l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű