50 dkg liszt
20 dkg cukor
2 tojás
20 dkg zsír
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
2 kanál kakaó
barack- vagy szilvalekvár
A hozzávalókat a kakaó kivételével összegyúrjuk, majd 1/3 - 2/3 arányban két részre osztjuk.
A nagyobb darabba beledolgozzuk kakaót.
Ezután a kakaóst ketté szedjük és kinyújtjuk. A fehérből pedig egy lapunk nyújtunk.
A kivajazott tepsibe fektetjük az egyik kakaós lapot, megkenjük szilva- vagy baracklekvárral, ráhelyezzük a fehér lapot, ismét megkenjük lekvárral, végül ráhelyezzük zárásként a másik kakaós lapot.
180 fokon gázsütőben bő fél óra alatt megsütjük.
Vágjunk egy nagyobb darab folpack fóliát, majd szórjuk meg porcukorral. Ezután nyújtsuk ki a marcipánt piteforma nagyságúra, és a fóliával együtt, helyezzük bele, majd nyomkodjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros tejben futtatjuk. A vajat összedolgozzuk a lisztel,sóval ,tojással,cukorral és az élesztővel. Egy könnyű, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Kelesztjük kb 1 órát...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt 100 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, lang...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 150 fokra melegítettem elő. A tortaformát kibéleltem sütőpapírral, amit még megvajaztam egy kicsit és megszórtam cukrozatlan kakaóporral. 2. A mandulát egy serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű