30 dkg liszt
12,5 dkg margarin
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
12 dkg porcukor
1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
1/2 kg túró
12,5 dkg margarin
4 tojás
4 evőkanál búzadara
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát kibéleljük a nagyobb tésztával, beletesszük a tölteléket, s beborítjuk a kisebb cipóból készített lappal. Előmelegített sütőben 150-160°C-on kb. 40-50 percig sütjük. Ha megsült, kiborítjuk és a tetejét csokimázzal bevonjuk ha úgy szereted
A túrót ,és a cukrot elkeverem egy villával. Hozzákeverem a tojást, a reszelt citromhéjat, és végül a sütőporos lisztet. Nekem 5 ek. liszttel olyan állagú lett, hogy vizes kézzel g...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200C fokra. Először elkészítjük az almás tölteléket: az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy nagy, széles...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. 2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt. 2. Sütőpapír hiányában a tepsit (33x22x6-os) vajazzuk ki, és szórjunk rá kevés zsemlemorzsát. 3. A 3 db almát hámozzuk meg, reszeljük le, és forgassuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű