100 g vaj
1.5 dl kristálycukor
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2.5 dl búzaliszt (BL55)
0.5 evőkanál sütőpor
2 dl tejszín
1 teáskanál vanília eszencia
120 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
A krémhez
110 g vaj
2 dl porcukor
100 g csokoládé - fehér (olvasztott)
150 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
Elkészítés
A tészta elkészítése az első. Habosra keverjük (robotgéppel) a vajat és a cukrot. Majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Keverjük kb. 2 percig minden egyes tojás után. Hozzáadjuk a vanília eszenciát.
Egy másik tálban összevegyítjük a lisztet és a sütőport. Ezt a lisztes egyveleget apránként hozzáadjuk a vajas keverékhez, majd a tejszínt is hozzákeverjük. Amikor szép állagú a masszánk, akkor hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.
Kipapírozott muffinformákba kanállal (jégkrémkanállal) kiadagoljuk a tésztát. 200 C fokon kb. 20 percig sütjük. Miután kivettük a muffinokat a sütőből hagyjuk a formában kihűlni.
A krém készítése következik. Gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokoládét.
A porcukrot a vajjal habosra (robotgéppel) keverjük egy tálban. Fontos hogy szánjunk rá pár percet amíg valóban habos állagot kapunk.
Ezután hozzáadjuk az olvasztott fehér csokoládét. További pár percig keverjük. Ezután jön a krémsajt és további pár perc keverés. Egy nagyon laza, habos krémet kell hogy kapjunk.
Habzsákkal feldíszítjük a muffinokat ezzel a finom krémmel. Különböző színes díszítő cukrokkal illetve csokoládé golyócskákkal is díszíthetjük. Jó étvágyat.
Piskóta készítése: A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a kristálycukrot és a vaníliacukrot. A száraz hozzávalókhoz kerül az olaj, a tej, a tojás és a kis lyukú reszelőn leresze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos víz kivételével összemorzsoljuk, majd a vizet apránként beledolgozzuk pihentetjük 2-3 órát. Fontos a pihentetés, hogy a lisztszemcsék felszívják a vizet zsiradékot, külön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehűlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű