menu

Családireceptkönyv.hu

Bögrés francia palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre tejszín
- fél bögre porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor, vagy 1 teáskanál vaníliaaroma
- vaj a sütéshez

Elkészítés:


Elkészítés

A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg őket, azzal a különbséggel, hogy a palacsintákat kisebbre sütjük. Vagyis a szokásos egy merőkanál helyett háromnegyed merőkanálnyi tésztát öntünk a palacsintasütőbe. A sütéshez használt vajat csak melegítjük, hevíteni tilos, mert elég! Fontos, hogy félrehúzzuk a palacsintasütőt a tűzhelyről, amikor beletesszük a vajat (kb. egy szűk mokkáskanálnyi mennyiséget minden palacsinta előtt!). Ami még lényeges, hogy csak közepes fokozaton süssük őket. Ha a széle megszilárdul (nem ragad) már fordíthatjuk is.
Simán vaníliás cukorral meghintve is megállja a helyét, de természetesen tölthetjük, locsolhatjuk kedvünkre. Nem nyúlhatunk mellé! :-)
Az ízhatást tovább gazdagíthatjuk, ha a tésztához keverünk fél deciliter rumot vagy borpárlatot, reszelt narancs-és citromhéjat.

Bögrés francia palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Csányi mézes
Csányi mézes

2 Ek kakaópor ezt langyosra melegítjük simára keverünk, hozzáadunk kb 45--50 dkg lisztet és 4 lapot sütünk. 20* 35 ös tepsi hátulján, 180 f - on, kb 8 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kalács kosár
Kalács kosár

A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és egyenlő 27 részre osztjuk. 20 részből formáljunk 35 cm hossz...

Elkészítési idő: 1 óra 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Csokibomba
Csokibomba

Habosra keverjük a margarint a tojások sárgájával és a porcukorral. Hozzáadjuk a kakaóport, a rumot és végül a tojások habbá vert fehérjét. Egy jénai tál aljára egy réteg krémet t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gasztro -Marcipános kókusz bonbon
Gasztro -Marcipános kókusz bonbon

A tejszínt vízgőz felett melegítsd fel, add hozzá a lereszelt marcipánt, és kevergesd, míg fel nem olvad. Keverd hozzá az apróra vágott fehér csokit, keverd tovább, amíg fel nem ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk