Hab:
6 db tojás fehérje
30 dkg porcukor
1 e.k. keményítő
1 zacskó piskóta tallér
Máz:
40 dkg olvasztott tortabevonó
10 dkg margarin
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, az átszitált porcukrot apránként hozzáadjuk, majd a keményítőt. Szép simára keverjük.
A tallérokat tálcára pakoljuk, a habot zacsiba töltjük, sarkát levágjuk és a tallérokat kupacokat nyomunk.
A hűtőbe pihentetjük egy napot, majd a vízgőz felett megolvasztott csokoládémasszába mártjuk.
Először a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a...
Elkészítési idő: 40 percA túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a vajat, a porcukrot, a sót, a citrom reszelt héját, a mákot, a tojássárgákat és a búzadarát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és l...
Elkészítési idő: 25 percSzóval előző nap elkészítettem a lemon curd-öt. Így ma már csak annyi dolgom volt, hogy a piskótákat és a mascarponét csináljam. Először is a piskótákhoz felvertem a tojásfehérj...
Elkészítési idő: