Hab:
6 db tojás fehérje
30 dkg porcukor
1 e.k. keményítő
1 zacskó piskóta tallér
Máz:
40 dkg olvasztott tortabevonó
10 dkg margarin
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, az átszitált porcukrot apránként hozzáadjuk, majd a keményítőt. Szép simára keverjük.
A tallérokat tálcára pakoljuk, a habot zacsiba töltjük, sarkát levágjuk és a tallérokat kupacokat nyomunk.
A hűtőbe pihentetjük egy napot, majd a vízgőz felett megolvasztott csokoládémasszába mártjuk.
A tésztához a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a margarint a tejjel jól kidolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet is. Apró gombócokat formálunk belőle (k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A cukrot a vajjal habosra keverjük, ezt követően a vaníliás cukrot, a tojásokat és a rumaromát is belekeverjük. A tejbe keverjük a sütőport és felöntjük vele, jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat kihabosítom a cukorral és a vajjal. Hozzákeverem a tejet, majd a sütőporos lisztet. Kettéveszem a masszát és az egyikhez hozzákeverem a kakaóport. Rétegezve tölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a kakaóporral, a sóval és a cukorral összekavarjuk, majd hozzáadjuk a tojást és a vajat. Gyors mozdulatokkal összekeverjük. A legjobb, ha robotgéppel dolgozunk. A tésztát...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes