11 evőkanál cukor 4 tojás sárgájával kikeverve + 1 vaníliásc., 11 evőkanál étolaj, 15
evőkanál tej, 15 evőkanál liszt + 1 cs. sütőpor. A végén hozzáteszem a 4 tojás felvert habját.
habját. Két
felé veszem, a felébe 1 evőkanál kakaót keverek. Közben lecsepegtetem a meggyet, megszóróm egy
vaníliával és egy kis fahéjjal. A tepsibe először a fehér tésztát, majd a közepébe a barnát öntöm,
alaposan megszórom a meggyel. l80 fokon 45 percig sütöm. Kihült a tetejére 2 vaníliás pudingot
főzök a hagyományos módon, csak 8 dl tejjel, 5 dkg margarint keverek bele majd rákenem a
tésztára. Meglocsolom olvasztott csokival., csak ha már teljesen kihűlt. Nagyon finom, könnyű,
csak úgy eteti magát, meg minket.
1. A vajat a porcukorral,a tojássárgákkal kikeverjük. 2. Bő 2dl tejben feloldunk egy sütőport és vékony sugárban,közben keverve a tojásos cukorhoz öntjük. 3. Végül bele tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük a cukorral. Hozzákeverjük a mogyorót, és a fűszereket. Kiskanállal apró kupacokat kanalazzunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. 150 °C...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémet előkészítjük, a tojássárgáját kikeverünk a liszttel, hozzáöntjük a tejet és folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, majd hűtjük. A tésztához habbá verjük a feh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet jól összedolgozzuk. A tésztát elosztjuk 3 részre és mindegyik részhez hozzágyúrunk egy-egy pudingport. Kis gombócokat form...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Közepes