11 evőkanál cukor 4 tojás sárgájával kikeverve + 1 vaníliásc., 11 evőkanál étolaj, 15
evőkanál tej, 15 evőkanál liszt + 1 cs. sütőpor. A végén hozzáteszem a 4 tojás felvert habját.
habját. Két
felé veszem, a felébe 1 evőkanál kakaót keverek. Közben lecsepegtetem a meggyet, megszóróm egy
vaníliával és egy kis fahéjjal. A tepsibe először a fehér tésztát, majd a közepébe a barnát öntöm,
alaposan megszórom a meggyel. l80 fokon 45 percig sütöm. Kihült a tetejére 2 vaníliás pudingot
főzök a hagyományos módon, csak 8 dl tejjel, 5 dkg margarint keverek bele majd rákenem a
tésztára. Meglocsolom olvasztott csokival., csak ha már teljesen kihűlt. Nagyon finom, könnyű,
csak úgy eteti magát, meg minket.
Szokásos módon kelt tésztát készítettem. Lisztezett munkafelületen 1 cm vastagra nyújtottam, és pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Magam mellé készítettem egy tepsit (lehetett volna...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral és a zsírral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, és hozzáadjuk a tejet. A tésztát kétfelé vesszük, egyik felébe ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Két dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd addig szépen langyosra hűl, míg elkészítjük a tölteléket. 2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKözepes nagyságú, kivajazott tepsibe tesszük a tésztát , 2 -3 ek. baracklekvárral vékonyan bekenjük ,erre kenjük a mogyorós krémet, és megsütjük.( 180 fokon ) A kihűlt tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű