50 dkg liszt
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 cs sütőpor
7 dkg reszelt csokoládé
2 db tojás
1 db narancs reszelt héja
5 dkg kristálycukor
10 dkg lekvár
1 kiskanál rum
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet.
A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele.
A csokoládés tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra sodorjuk, formával kiszúrjuk, és kivajazott(vagy sütőpapírral bélelt) sütőlemezen megsütjük.
A narancs ízesítésű korongok tetejét, nyújtás és formával való kiszúrás után kristálycukorral megszórjuk és úgy sütjük meg.
Három és fél nagy gáztepsire való ez az adag.
A kihűlt korongokat összeragasztjuk lekvárral úgy, hogy felülre kerüljenek a világos cukrozott korongok.
Pléh dobozban tárolva hetekig eltartható aprósütemény.
A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódaport és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgájával valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsírt olvasszuk fel. Mivel 24 fokon olvad, elég a jó meleg radiátor mellé tenni néhány órára. Keverjük hozzá az édesítőt, a vaníliát és a kakaóport, majd lassan gépi habver...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű