50 dkg liszt
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 cs sütőpor
7 dkg reszelt csokoládé
2 db tojás
1 db narancs reszelt héja
5 dkg kristálycukor
10 dkg lekvár
1 kiskanál rum
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet.
A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele.
A csokoládés tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra sodorjuk, formával kiszúrjuk, és kivajazott(vagy sütőpapírral bélelt) sütőlemezen megsütjük.
A narancs ízesítésű korongok tetejét, nyújtás és formával való kiszúrás után kristálycukorral megszórjuk és úgy sütjük meg.
Három és fél nagy gáztepsire való ez az adag.
A kihűlt korongokat összeragasztjuk lekvárral úgy, hogy felülre kerüljenek a világos cukrozott korongok.
Pléh dobozban tárolva hetekig eltartható aprósütemény.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval keményre verjük (ha ezzel kezdjük, nem kell utána elmosni a mixert ;-) ). Egy másik edényben habosra mixereljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megolvasztott margarint a porcukorral felhabosítjuk, majd egyenként belekeverjük atojásokat. Ezután hozzáadjuk a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. A masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézChef Cricket Az első chiffon tortát 1927-ben Harry Baker alkotta meg. 20 évig őrizte a receptjét. A schiffon krémek rendkívül könnyűek, habosak. Ez a recept egy fantasztikus sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mazsolát megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk, esetleges szárát eltávolítjuk. 2. A diót durvára törjük. 3. A tojást jól összekeverjük a cukorral és a vajjal. 4. Bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű