A piskótához
6 db tojás
6 ek porcukor
6 ek finomliszt
6 ek víz
0,5 csomag sütőpor
+ a töltelék ( lekvár, csokikrém stb)
A 6 tojásos piskótát a szokott módon elkészíted.
Amikor megsült a piskóta és még meleg, nedves konyharuhára borítom, majd feltekerem és így hagyom egy percet. Visszatekerem, megkenem lekvárral, újra feltekerem és hagyom kihűlni, majd felszeletelem.
A tészta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral bélelt kisebb tepsiben 180 fokon sütjük tűpróbával ellenőrizzük. 2 x 3 cm.-s kockákra vágjuk .Villával az elkészített csokimázba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst cukros tejben puhára főzzük. Közben 6 dkg vajjal a tojássárgákkal jól kikeverjük, beletesszük a rizsbe, majd hozzákeverjük a vaníliás cukorral felvert tojást. Ezzel a kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítéskor a következőkre érdemes figyelni: Kelt tésztáról van szó, így a langyos alapanyagokat meghálálja. A lisztet már előző nap érdemes a kamrából egy fűtött helyre behozni....
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Közepes