A piskótához
6 db tojás
6 ek porcukor
6 ek finomliszt
6 ek víz
0,5 csomag sütőpor
+ a töltelék ( lekvár, csokikrém stb)
A 6 tojásos piskótát a szokott módon elkészíted.
Amikor megsült a piskóta és még meleg, nedves konyharuhára borítom, majd feltekerem és így hagyom egy percet. Visszatekerem, megkenem lekvárral, újra feltekerem és hagyom kihűlni, majd felszeletelem.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy tálba tesszük, letakarjuk fóliával és hűtőben 4 napot pihentetjük. ♥Citromkrém: a citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet cukrot sót, szódát fahéjat szegfűszeget jól öszekeverem. A vajat és hozzáadjuk a többi alkotórészt (.5 dkg olvasztott vaj 4 tojás 4 ek méz ) Összegyúrjuk és a tésztag...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. 2 Közben gőz felett felolvasztjuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a habverő üstjébe ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt, nagy fokozaton keményre felverjük, majd lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy nagy gáztepsit kib...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű