8 szelet előre szeletelt graham kenyér
3 alma szeletelve
3 evőkanál diabetikus baracklekvár
2 dl tej
2 tojás
2 ek nyírfacukor
1 marék dió
őrölt fahéj
vanília kivonat vagy mag
A diót törjük durvára és száraz serpenyőben pirítsuk illatosra.
A tojásokat mossuk meg és válasszuk szét. A fehérjét felhasználásig tartsuk a hűtőben. A tejet ízesítsük 1 ek nyírfacukorral és a vaníliával, aztán keverjük hozzá a tojások sárgáját. Az almák magházát vágjuk ki, szeleteljük fel vékonyan és szórjuk meg egy kis őrölt fahéjjal. Egy 20*20-as tepsit vagy sütőtálat béleljünk ki sütőpapírral. 4 szelet kenyeret áztassunk a tejbe és fektessük le a tepsi aljára. Kenjük meg őket a baracklekvárral, majd terítsük szét rajta az almát és szórjuk rá a diót. A másik 4 szelet kenyeret is fürdessük meg a vaníliás tejben és fektessük az alma tetejére. Ha maradt a tejből, csorgassuk rá. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe kb 30-35 percre. (Ha az alma elkezdett puhulni, akkor jó úton járunk). A maradék nyírfacukorral és egy csipetnyi vaníliamaggal -ez elhagyható, de finom - verjük habbá a tojások fehérjét, majd kenjük a máglyarakásra és toljuk vissza a sütőbe, amíg pirulni kezd a teteje.
10 dkg vajat 10 dkg porcukorral és 3 db vaníliás cukorral habosra keverek, majd hozzáadok 2,5-3 dl tejfölt, és 25 dkg áttört túrót. Belekeverek 3 teáskanál zselatint feloldva. Al...
Elkészítési idő: 1 óraA tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük egy robotgép segítségével. A porcukrot a keményítővel összeforgatjuk, és a tojáshabba szitáljuk úgy, hogy azt folyamatosan ke...
Elkészítési idő: 60-1201. A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákat, majd a lisztet és sütőport. 2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és megsütjük. 3. A krémhez...
Elkészítési idő:A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejfölt is. A búzadarát összekeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül h...
Elkészítési idő: