Piskótához: tepsi:23×35
8 db tojás
20 dkg finom liszt
16 dkg cukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csomag sütőpor
Töltelék:
50 dkg rizsa
1-1,5 liter tej
3 csomag vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
1dl víz
1 csomag étkezési zselatin
1/2 liter Hulala hab tejszín
3-4 db banán
2 db nagyobb mandarin
2 csomag piros torta zselé
A piskótához a tojásokat kettéválasztom,a fehérjét elkezdem felverni ha félig felvertük a cukrot hozzáadom,majd kemény habbá felverem,majd lejeb veszem a robotgépünket és egyesével a tojássárgáját hozzáadom.
Utána a lisztel elkevert,sütőport szódabikarbónát de ezt egy nagyobb fejű kanál segítségével,kavarom bele ,hogy a habunk ne törjön össze.Sütőpapíros tepsibe öntöm,és 180 fokon sütöm.Ha kisült hagyom a tepsibe kihűlni,és ketté fogom vágni.
A rizsát kevés vízzel oda rakom főni,ha el főtte a vizet,hozzáadom a tejet,reszelt citrom héját,két fajta cukrot,és puhára főzzük,majd kihűtjük.
Az étkezési zselatint,1 dl vizel felforralom,és hűtőm.A tejszínhabbot kemény habbá felverem,hozzáadom a kihűlt zselatint,és rizsát jól összekeverem közepére kenek a lapnak de kicsit többet rakok a közepébe mint a tetejére,majd ráhelyezem a másik lapot és megint krém kirakom banánnal,mandarinnal.A torta zselénket a megcsináljuk és leöntsük vele.
Dermedés után szeletelem.
Nyáron eperrel is nagyon finom lehet.
160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A sárgák...
Elkészítési idő:A legjobb ha fele viz .fele tejben tesszük oda főni a rizset .A tojássárgáját kikavarjuk fehéredésig a cukorral+ margarinnal ,,,miután a főtt rizs kicsit hült összekeverjük a toj...
Elkészítési idő: 30Elkészités: A tojást, cukrot, margarint, vaniliáscukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és e...
Elkészítési idő: