5 tojás
45 dkg kristálycukor
20 dkg zsír
3 dl tej
50 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál keserű kakaópor
2 marék dióbél
A tojások sárgáját elkevertem a kristálycukorral (ekkora mennyiségű cukorral csak morzsalékosra tudjuk keverni, nem a szokásos habosra-krémesre).
Hozzáadtam a zsírt, és együtt gépi habverővel addig kevertem, amíg a cukor már alig "recsegett" benne.
Ekkor kis adagokban - továbbra is gépi habverővel verve - hozzáadtam a tejet is.
Beleszitáltam és elkevertem benne a sütőporral összeforgatott lisztet, és belereszeltem az alaposan megtisztított citrom héját is.
A tojások fehérjéből kemény habot vertem, és óvatosan, hogy ne törjem össze a habot, a tésztába forgattam.
A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem.
Másik felében elkevertem a kakaóport, a világos tésztára öntöttem, villával márványosra mintáztam, majd a tetejére szórtam a durvára darabolt diót.
Előmelegített, 180 fokos sütőben bő fél óra alatt készre sütöttem.
Teljes kihűlés után kockákra vágva kínáltam.
A lisztet összekevertem a sütőporral és a porcukorral. Összemorzsoltam a vajjal, beledolgoztam a tejet és a rumot is. (Ha nem akarna összeállni a tészta, tegyünk hozzá még egy kis...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesAz almákat meghámozzuk, kivesszük a magházukat, majd felszeleteljük. A kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük a feldarabolt almákat. Megszórjuk 3 evőkanál cukor és a fahéj keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket kezd el felverni, amikor félkemyény, kanalanként add hozzá az édesítőt és verd fel nagyon kemény, fényes habbá. A diót, a darabokra tört csokit és a nyílgyökérpor...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A langyos ,cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. Összegyúrunk mindent és pihentetjük 30 percet. Én fánk szaggatóval kiszaggattam,lekvárral megtöltöttem és,mint a sz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű