6 db közepes méretű alma
20 dkg keksz
15 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt /tömlős/
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál kristálycukor
2 dl habtejszín
1 cs. vaníliás cukor
½ cs. vaníliás pudingpor
5 dkg mandula
fahéj /őrölt/
Az almákat megmosom, meghámozom és lereszelem, majd 3 evőkanál kristálycukorral addig főzöm, amíg elfő a leve, majd a végén hozzákeverem a pudingport és azzal is még azzal is megforralom. Teszek bele őrölt fahéjat és kihűlésig félre teszem. Négyes osztást rajzolok rá.
A sajtkrémet 3 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, majd a felvert tejszínnel, lágy mozdulatokkal összekeverem. Ezt is négyes osztással bejelölöm.
A kekszet, attól függően, hogy kerek vagy szögletes /én kerek, Albert kekszet használtam/ egy megfelelő tálba /18 cm átmérős/ elkezdem lerakni. Leraktam egy sort, majd egy osztásnyi almát kentem rá, erre kerül egy osztásnyi krém, majd újból keksz következik. Ezt addig folytatom, amíg tartanak a hozzávalók.
A mandulát durvára töröm /én nyújtófával csináltam/ és szárazon egy teflon serpenyőben megpirítom.
A süti tetején lévő krémre fahéjat szórok, majd erre kerül az összetört, megpirított és kihűlt mandula.
Több órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a keksz megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
A lapokhoz a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzákeverjük a porcukrot, a mézet, a szódabikarbónát, a tojásokat és jól összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk, és egy kb. 22...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a szokott módon kevés tejben megáztatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a megkelt élesztőt. Tejjel, tejföllel összeállítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-15 kg margarin + 15 dkg cukor , habosra keverni -8 tojássárgája + 5 cs vaníliás cukor + 9 ek liszt + 1 l tej, ezeket összedolgozni -8 tojásfehérje + 15 dkg cukor, kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézOlvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a juharszirupot, és keverjük habosra a (megmosott és külön tálban felütve ellenőrzött) tojással (gyors mozdulatokkal keverjük, hogy a meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű