6 db közepes méretű alma
20 dkg keksz
15 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt /tömlős/
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál kristálycukor
2 dl habtejszín
1 cs. vaníliás cukor
½ cs. vaníliás pudingpor
5 dkg mandula
fahéj /őrölt/
Az almákat megmosom, meghámozom és lereszelem, majd 3 evőkanál kristálycukorral addig főzöm, amíg elfő a leve, majd a végén hozzákeverem a pudingport és azzal is még azzal is megforralom. Teszek bele őrölt fahéjat és kihűlésig félre teszem. Négyes osztást rajzolok rá.
A sajtkrémet 3 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, majd a felvert tejszínnel, lágy mozdulatokkal összekeverem. Ezt is négyes osztással bejelölöm.
A kekszet, attól függően, hogy kerek vagy szögletes /én kerek, Albert kekszet használtam/ egy megfelelő tálba /18 cm átmérős/ elkezdem lerakni. Leraktam egy sort, majd egy osztásnyi almát kentem rá, erre kerül egy osztásnyi krém, majd újból keksz következik. Ezt addig folytatom, amíg tartanak a hozzávalók.
A mandulát durvára töröm /én nyújtófával csináltam/ és szárazon egy teflon serpenyőben megpirítom.
A süti tetején lévő krémre fahéjat szórok, majd erre kerül az összetört, megpirított és kihűlt mandula.
Több órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a keksz megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd annyi tejet dolgozunk bele, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A tészta felét tepsi nagyságúra nyújtjuk, villával megszúrkáljuk, zse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt-margarint habosra keverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap kinyújtjuk (kb. 3-5 mm), 5...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes száraz hozzávalót összekeverem. A vajat megolvasztom, majd hozzáadom a keverékhez. Félkész masszához hozzáadom a lekvárt és a tejet. Összedolgozom a keverékkel A kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű