menu

Családireceptkönyv.hu

KEKSZES ALMÁS KRÉMES (tortaformában)


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db közepes méretű alma
20 dkg keksz
15 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt /tömlős/
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál kristálycukor
2 dl habtejszín
1 cs. vaníliás cukor
½ cs. vaníliás pudingpor
5 dkg mandula
fahéj /őrölt/

Elkészítés:


Az almákat megmosom, meghámozom és lereszelem, majd 3 evőkanál kristálycukorral addig főzöm, amíg elfő a leve, majd a végén hozzákeverem a pudingport és azzal is még azzal is megforralom. Teszek bele őrölt fahéjat és kihűlésig félre teszem. Négyes osztást rajzolok rá.
A sajtkrémet 3 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, majd a felvert tejszínnel, lágy mozdulatokkal összekeverem. Ezt is négyes osztással bejelölöm.
A kekszet, attól függően, hogy kerek vagy szögletes /én kerek, Albert kekszet használtam/ egy megfelelő tálba /18 cm átmérős/ elkezdem lerakni. Leraktam egy sort, majd egy osztásnyi almát kentem rá, erre kerül egy osztásnyi krém, majd újból keksz következik. Ezt addig folytatom, amíg tartanak a hozzávalók.
A mandulát durvára töröm /én nyújtófával csináltam/ és szárazon egy teflon serpenyőben megpirítom.
A süti tetején lévő krémre fahéjat szórok, majd erre kerül az összetört, megpirított és kihűlt mandula.
Több órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a keksz megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.

KEKSZES ALMÁS KRÉMES (tortaformában)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Beigli
Beigli

. 80 dkg liszt 3 dkg élesztő, (az élesztőt langyos tejben meg kell futtatni) 20 dkg vaj, és 3 evőkanál zsír, 1 tejföl, 10 dkg cukor, 2 tojás sárgája, pici só, reszelt citromhéj,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Epres joghurtalagút
Epres joghurtalagút

Az eperlében feloldjuk a cukrot, a piskótákat megmártjuk benne, majd sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába rakosgatjuk. A joghurtot simára keverjük a porcukorral és a citr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes joghurtos torta
Meggyes joghurtos torta

A formába tesszük a felezett, magozott meggyeket a domború, héjas oldalukkal lefelé. A pudinghoz egy tálba tesszük a pudingport, a kristálycukrot, és a kevesebbik tejet. Csomóment...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Rigó Jancsi
Rigó Jancsi

A piskótának előkészítjük a tepsit. Ramával kikenjük, kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük ki, hogy ne ragadjon majd le a piskótánk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk