menu

Családireceptkönyv.hu

KEKSZES ALMÁS KRÉMES (tortaformában)


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db közepes méretű alma
20 dkg keksz
15 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt /tömlős/
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál kristálycukor
2 dl habtejszín
1 cs. vaníliás cukor
½ cs. vaníliás pudingpor
5 dkg mandula
fahéj /őrölt/

Elkészítés:


Az almákat megmosom, meghámozom és lereszelem, majd 3 evőkanál kristálycukorral addig főzöm, amíg elfő a leve, majd a végén hozzákeverem a pudingport és azzal is még azzal is megforralom. Teszek bele őrölt fahéjat és kihűlésig félre teszem. Négyes osztást rajzolok rá.
A sajtkrémet 3 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, majd a felvert tejszínnel, lágy mozdulatokkal összekeverem. Ezt is négyes osztással bejelölöm.
A kekszet, attól függően, hogy kerek vagy szögletes /én kerek, Albert kekszet használtam/ egy megfelelő tálba /18 cm átmérős/ elkezdem lerakni. Leraktam egy sort, majd egy osztásnyi almát kentem rá, erre kerül egy osztásnyi krém, majd újból keksz következik. Ezt addig folytatom, amíg tartanak a hozzávalók.
A mandulát durvára töröm /én nyújtófával csináltam/ és szárazon egy teflon serpenyőben megpirítom.
A süti tetején lévő krémre fahéjat szórok, majd erre kerül az összetört, megpirított és kihűlt mandula.
Több órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a keksz megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.

KEKSZES ALMÁS KRÉMES (tortaformában)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Joghurt fagyi
Joghurt fagyi

Az alapverzióban keverj össze natúr vagy görög joghurtot egy kis tejjel, aztán tegyél bele kis eperdarabkákat vagy akár ribizlit. A „bonyolultabb” verzióban kekszdarabkákat is tesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Kelt meggyes lepény
Kelt meggyes lepény

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk az élesztőt felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a mar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd mandulatorta házilag
Svéd mandulatorta házilag

A 25 dkg mandulát a nádcukorral együtt ledaráljuk. Az 5 dkg mandulát szintén ledaráljuk annyira, hogy darabos maradjon. Hozzáadjuk a cukros-mandulás keverékhez és elkeverjük. A toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütés nélkül/Babapiskótás grízpuding
Sütés nélkül/Babapiskótás grízpuding

1. Egy nagy kerek tálat vagy kocka alakút kibélelünk a babapiskóta felével, próbáljuk az oldalára is egymásra rakni 2-3-at. 2. Sűrű, de mégis keverhető állagú grízt főzünk (ezért...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk