3 nagyobb savanykás alma
40 dkg vaj
30 dkg rétesliszt
30 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
4 tojássárgája
2 evőkanál tejszín
40 dkg mascarpone
1 rúd vanília kikapart magja vagy 1 csomag bourbon vaníliás cukor
5 evőkanál méz
4 egész tojás
A tésztát összeállítjuk, a hideg vajat elmorzsoljuk a kétfajta liszttel és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, 2 evőkanál tejföllel lazítjuk a tésztát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojást a mézzel és a vaníliával habosra verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a elkeverjük. A tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd 10 percig sütjük 180 fokos sütőben. Közben az almát úgy vágjuk fel, mintha a héját szeretnénk csak leszedni, minél hosszabb darabokat vágunk, annál jobb. Majd a levágott darabokat rózsa alakúra tekerjük. A tésztára ráöntjük a krémet, majd a rózsákat szorosan egymás után pakoljuk. 180 fokos sütőben 25-30 percen át sütjük.
A formába tesszük a felezett, magozott meggyeket a domború, héjas oldalukkal lefelé. A pudinghoz egy tálba tesszük a pudingport, a kristálycukrot, és a kevesebbik tejet. Csomóment...
Elkészítési idő:1. A hideg vajra rászórjuk az egy csipet sót, és a lisztet elmorzsoljuk. Ez egyébként egy kedvenc műveletem, olyan ráérősen szoktam csinálni, pedig még így is járom perc alatt megv...
Elkészítési idő: 40 percVágjuk be az almákat a képen látható módon. Tegyük őket hőálló edénybe, és tegyünk 2-2 cukrot a közepükbe. Melegítsük 30 másodpercig a vajat a barna cukorral mikrohullámú süt...
Elkészítési idő:Bekapcsoljuk/begyújtjuk a sütőt, hogy melegedjen elő 180°-ra. És ha már úgyis fűt, a mézet egy hőálló edénykében tegyük is be olvadni. A tojásokat, cukrot, vajat habosra keverjük....
Elkészítési idő: