3 nagyobb savanykás alma
40 dkg vaj
30 dkg rétesliszt
30 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
4 tojássárgája
2 evőkanál tejszín
40 dkg mascarpone
1 rúd vanília kikapart magja vagy 1 csomag bourbon vaníliás cukor
5 evőkanál méz
4 egész tojás
A tésztát összeállítjuk, a hideg vajat elmorzsoljuk a kétfajta liszttel és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, 2 evőkanál tejföllel lazítjuk a tésztát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojást a mézzel és a vaníliával habosra verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a elkeverjük. A tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd 10 percig sütjük 180 fokos sütőben. Közben az almát úgy vágjuk fel, mintha a héját szeretnénk csak leszedni, minél hosszabb darabokat vágunk, annál jobb. Majd a levágott darabokat rózsa alakúra tekerjük. A tésztára ráöntjük a krémet, majd a rózsákat szorosan egymás után pakoljuk. 180 fokos sütőben 25-30 percen át sütjük.
A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzáA tejszínt verjük kemény habbá, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA búzadarát leforrázzuk a forró tejjel, majd gafyjuk kihűlni. Hozzáafjuk a margarint, háztartási kekszet, porcukrot és az aromát, majd jól összegyúrjuk. A masszából kis golyócsk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelverjük a tojások fehérjét és félre tesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Beleöntjük az olajat és a vizet is felváltva. Aztán hozzáadjuk a sütőport és a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű