Hozzávalók: 70 dkg liszt
2 tojás
1 kefír
1 dl étolaj
2 ek cukor
csipet só
1dl tejben 5 dkg élesztő felfuttatva 1 mk cukorral
Elkészítése: KeltKelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most leírt krémmel: 20 dkg Ramat kikeverünk 1 ek sóval, jó habosra, lágyra. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és kiflire feltekerjük. Így kell eljárni a megmaradt 3/4 tésztával is. Vagyis 4 dupla "pizzából"összesen 64 kiflid lesz. Tojással megkenjük. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítjük.
Keverjük össze a tojások sárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral, sóval és a túróval. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, végül a tojásfehérjék felvert habját. Közben melegítsük f...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejbe morzsolt élesztőt megáztatjuk, hozzáadjuk a szitált liszthez, amelyet a margarinnal, a tojások sárgájával, és a citromhéjjal összegyúrunk. Négy cipót készít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd kókuszzsírral kikent gofrisütőbe készre sütjük. (ebből az adagból 5 db gofri jött ki)
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű