Hozzávalók: 70 dkg liszt
2 tojás
1 kefír
1 dl étolaj
2 ek cukor
csipet só
1dl tejben 5 dkg élesztő felfuttatva 1 mk cukorral
Elkészítése: KeltKelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most leírt krémmel: 20 dkg Ramat kikeverünk 1 ek sóval, jó habosra, lágyra. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és kiflire feltekerjük. Így kell eljárni a megmaradt 3/4 tésztával is. Vagyis 4 dupla "pizzából"összesen 64 kiflid lesz. Tojással megkenjük. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítjük.
A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához hason...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle lisztet összekeverjük a sóval, és langyos- ecetes vízzel hólyagosra dagasztjuk. Ekkor dagasztjuk hozzá a zsírt. 3 felé vesszük a tésztát, gömbölyítjük, és zsírral megken...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: Nehézhttp://blogkocsma.blog.hu/2013/01/26/ilus_neni_receptes_fuzete_ii
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. (t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes