Hozzávalók: 70 dkg liszt
2 tojás
1 kefír
1 dl étolaj
2 ek cukor
csipet só
1dl tejben 5 dkg élesztő felfuttatva 1 mk cukorral
Elkészítése: KeltKelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most leírt krémmel: 20 dkg Ramat kikeverünk 1 ek sóval, jó habosra, lágyra. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és kiflire feltekerjük. Így kell eljárni a megmaradt 3/4 tésztával is. Vagyis 4 dupla "pizzából"összesen 64 kiflid lesz. Tojással megkenjük. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítjük.
A datolya pépet érdemes már előző este előkészíteni. Cukor nélküli, tiszta, mag nélküli 100 g datolyát beáztattam annyi rizstejbe, amennyi éppen ellepte. Mielőtt elkezdtem sütni ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBarna rész: A Rámát a porcukorral, a kakaóval és a tojások sárgájával jók kikeverem, majd hozzáteszem a darált kekszet és annyi rumot, hogy összeálljon, de ne legyen lágy! Fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra, és vajazzunk-cukrozzunk ki egy kb. 20×30 cm-es sütőformát. Keverjük ki a tojássárgáját cukorral, adjuk hozzá a túrót, tejfölt, lisztet, búzadarát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrom, kinyújtom, összehajtogatom és folpakkba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem pihentetni. Hűtőből kivéve, még lehet hajtogatni, és pihentetni 15-15 perc...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű