250 g méz 125g
100g vaj 50g
100g nád cukor vagy xilit 50g
1dl rizs v. Mandula tej 0.5dl
500g DW sütőliszt 250gr
1 kk szódabikarbóna
1 cs. Mézeskalács fűszer
1 tojás
A mézet, vajat, cukrot és a tejet összemelegítjük.
A többi hozzávalót keverőtálba tesszük, majd hozzáöntjük a felmelegített anyagot.
Jól összekeverjük, nagyon ragacsos masszát kapunk.Hidegre kell tenni és fél nap után kiválóan nyujtható tészta lesz belőle.
Nyújtunk, formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a leesett tésztákat újra összegyúrjuk, nyújtjuk....
180- 200 fokon kb 8 perc alatt alsó felső sütéssel megsütjük.
Mindjárt puha!
Sütés hőfok kb 180-200 fok
sütési mód: alul felül sütés
Másfél dl langyos tejben keverjük el a 2 evőkanál kristálycukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel (kb. 10 perc). A lisztet szitáljuk át, keverjük el benne a porcukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk és a gyümölcsöt apróbb kockákra vágjuk. Egy lábasban feltesszük megpárolni úgy, hogy 0,5 dl vizet öntünk alá, rászórjuk a cukrot, a fahé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját egyenként hozzákeverjük, óvatosan, hogy a tészta ne törjön össze, utána ho...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű