250 g méz 125g
100g vaj 50g
100g nád cukor vagy xilit 50g
1dl rizs v. Mandula tej 0.5dl
500g DW sütőliszt 250gr
1 kk szódabikarbóna
1 cs. Mézeskalács fűszer
1 tojás
A mézet, vajat, cukrot és a tejet összemelegítjük.
A többi hozzávalót keverőtálba tesszük, majd hozzáöntjük a felmelegített anyagot.
Jól összekeverjük, nagyon ragacsos masszát kapunk.Hidegre kell tenni és fél nap után kiválóan nyujtható tészta lesz belőle.
Nyújtunk, formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a leesett tésztákat újra összegyúrjuk, nyújtjuk....
180- 200 fokon kb 8 perc alatt alsó felső sütéssel megsütjük.
Mindjárt puha!
Sütés hőfok kb 180-200 fok
sütési mód: alul felül sütés
A szénhidrátcsökkentett lisztet elkeverjük a sütőporral, az édesítőszerrel, majd elmorzsoljuk a vajjal (ha van aprítógépünk, érdemes azzal dolgozni, sokkal gyorsabb és szebben össz...
Elkészítési idő: 1 óra◾️A hozzávalókat összekeverjük és lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. ◾️A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején. ◾️Én ezután szórtam rá...
Elkészítési idő: 60 percSzükség lesz még egy nagyobb habzsákra is, amellyel a profiterolgolyókat formázzuk és töltjük. Bármelyik nagyobb boltban, bevásárlóközpontban kapható. (Megj.: direkt kipróbáltam, m...
Elkészítési idő: