Tésztája:
50 dkg. liszt,
25 dkg. margarin,
1 cs, sütőpor,
10 dkg, porcukor,
4 db. tojás sárgája.
Töltelék:
25 dkg darált dió,
25 dkg porcukor,
1 db.citrom reszelt héja, rum, vagy aroma ízlés szerint,
4 tojás fehérje,
egy kanál barack lekvár.
A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsíradékkal bekenjük és vékonyan belenyomkodjuk egyenletesen a tésztát a kosárkákba egészen a pereméig .A tojás fehérjét felverem és hozzáadom fakanállal a diót, porcukrot, rumot, citromhéjat és a baracklekvárt. A kosarakat ezzel a masszával jó félig töltjük meg. A tetejére én szoktam egy gerezd diót beleszúrni és úgy sütöm meg. Ebből az adagból kb. 27-28 db. lesz.. Ez az alaprecept, ezt dupláztam így lett 56 db. diós kosár.
Jó étvágyat kívánok.
A banánt felkarikázzuk és két piskótatallér közé fogjuk. Átszúrjuk őket fogpiszkálóval. Csokit olvasztunk, majd a fogpiszkálónál fogva megmártjuk őket a csokiban. A felesleget “l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukort, a citrom reszelt héját és a csipet sót összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat, végül pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a hozzávalókat. Állni hagyjuk 30 percig. Golyókat formálunk, közepébe mogyorót rakunk, kókuszreszelékben meghempergetjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű