Tésztája:
50 dkg. liszt,
25 dkg. margarin,
1 cs, sütőpor,
10 dkg, porcukor,
4 db. tojás sárgája.
Töltelék:
25 dkg darált dió,
25 dkg porcukor,
1 db.citrom reszelt héja, rum, vagy aroma ízlés szerint,
4 tojás fehérje,
egy kanál barack lekvár.
A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsíradékkal bekenjük és vékonyan belenyomkodjuk egyenletesen a tésztát a kosárkákba egészen a pereméig .A tojás fehérjét felverem és hozzáadom fakanállal a diót, porcukrot, rumot, citromhéjat és a baracklekvárt. A kosarakat ezzel a masszával jó félig töltjük meg. A tetejére én szoktam egy gerezd diót beleszúrni és úgy sütöm meg. Ebből az adagból kb. 27-28 db. lesz.. Ez az alaprecept, ezt dupláztam így lett 56 db. diós kosár.
Jó étvágyat kívánok.
1. 3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. 2. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejföl kivételével a hozzávalókat alaposan kikeverem, majd a masszát a tejföllel is összedolgozom. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és a lisztbe forgatott meggyel megszórom. (Í...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a dagasztó tálba teszem. A közepébe fészket alakítok ki, amibe beleteszem a cukrot. Rámorzsolom az élesztőt és felöntöm a langyos tejjel. Hagyom, hogy 15 perc alatt fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat alaposan összegyúrom, majd fóliába csomagolva, hűtőbe teszem kb. fél órára pihenni. Lisztezett deszkán nyújtom 3-4 mm vastagra, picike pogácsaszaggatóval kb 3 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű