Tésztája:
50 dkg. liszt,
25 dkg. margarin,
1 cs, sütőpor,
10 dkg, porcukor,
4 db. tojás sárgája.
Töltelék:
25 dkg darált dió,
25 dkg porcukor,
1 db.citrom reszelt héja, rum, vagy aroma ízlés szerint,
4 tojás fehérje,
egy kanál barack lekvár.
A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsíradékkal bekenjük és vékonyan belenyomkodjuk egyenletesen a tésztát a kosárkákba egészen a pereméig .A tojás fehérjét felverem és hozzáadom fakanállal a diót, porcukrot, rumot, citromhéjat és a baracklekvárt. A kosarakat ezzel a masszával jó félig töltjük meg. A tetejére én szoktam egy gerezd diót beleszúrni és úgy sütöm meg. Ebből az adagból kb. 27-28 db. lesz.. Ez az alaprecept, ezt dupláztam így lett 56 db. diós kosár.
Jó étvágyat kívánok.
Az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kivettem a hűtőből, és rövid ideig pihentettem a konyhapulton. Közben 3 tojásfehérjét közepesen kemény habbá vertem, majd fokozatosan hozzáadtam a kétféle cukrot, és fény...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojást kikeverjük a cukorral , vanil. cukorral . Hozzá keverjük az összetört banánt , reszelt almát és az olvasztott vajat . Majd apránként hozzá adagoljuk a sütőporral , sóval e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű