Hozzávalók a tésztához:
350 g liszt
100 g rétesliszt
100 g porcukor
1 púpos teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál kakaó
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt gyömbér (elhagyható)
pár csepp citromlé
1 tojás+ 1 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
150 g akácméz (virágmézből is készíthető)
80 g vaj vagy zsír
Hozzávalók a mázhoz:
1 tojásfehérjét 120 g porcukorral 3 adagban villával elkeverünk. Nem kell habosítani, csak oszlassuk el. Ez a máz mennyiség 3-4 adag puszedlire elegendő.
A tészta száraz összetevőit egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a zsírt, a tejfölt és a mézet és összegyúrjuk a masszát. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, tyúktojás sárgája méretű gombócokat készítünk és nem túl szorosan egymás mellé tesszük. Előmelegített 200 fokos sütőben körülbelül 8-10 percig sütjük. Mikor már nem forró a puszedli, de még meleg, akkor mártjuk meg a mázban az egyik oldalukat, majd egy tálra tesszük, hamar meg fog száradni.
Hűtőből jég és jeges fürdő + 3 zselatinlap. Mousse alap: (angolkrém) fél deci tej, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája és 7 deka cukor vízgőz fölött egy habüstben készítjük.Folyamatos kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, felfőzzük benne a zabpelyhet még jól besűrűsödik, belekeverjük az édesítőt és kis tálkákba mérjük. A tetejét meghintjük natúr kakaóporral és/vagy őrölt fahéjj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyiket kb. 25x40cm-es kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral és ráöntjük a tölteléket. Erre rátesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a porcukorral és a margarinnal jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a mézet, és esetleg citromlevet is lehet hozzá tenni. 180 fokon kb. 25 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű