- 500 g búzaliszt
- 220 ml 2,8%-os tej
- 40 g élesztő (friss)
- 50 g porcukor
- 60 g vaj
- 5 db tojássárgája
- 1 csipet só
A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
A lisztet egy edénybe tesszük. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, a puha vajat, és a tojások sárgáját. Keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz.
Kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc.
Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ki, majd hajtsuk félbe, és nyújtsuk bő másfél ujjnyi vastagságúra.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót, porcukrot, utána szépen keverjük egybe, majd az élesztőt is morzsoljuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, a tojás, olvasztott vaj és a...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az összes alapanyagot alaposan összedolgozzuk, majd egy éjjelre hűtőbe tesszük. Másnap fagyi adagoló kanállal (ha nincs, akkor sima kanállal) halmokat helyezünk sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával nyomkodd meg, keverd össze a tejföllel, a tojással, a vaníliás cukorral, a cukorral és a citrom héjával. Add hozzá a szódabikarbónával és a sütőporral vegyített...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz