- 500 g búzaliszt
- 220 ml 2,8%-os tej
- 40 g élesztő (friss)
- 50 g porcukor
- 60 g vaj
- 5 db tojássárgája
- 1 csipet só
A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
A lisztet egy edénybe tesszük. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, a puha vajat, és a tojások sárgáját. Keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz.
Kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc.
Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ki, majd hajtsuk félbe, és nyújtsuk bő másfél ujjnyi vastagságúra.
A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk. A meggyet összekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk és fehérjét felverjük habnak. Hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg jó kemény habot nem kapunk. Ekkor óvatosan kanalanként, beleforgatjuk az őrölt mo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindhárom receptnél ugyanaz az elkészítési mód: gyúrd össze az összes hozzávalót és pihentesd a tésztát hűvös helyen legalább 2 órát. Ezután enyhén lisztezett felületen vékonyra ny...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 6 tojássárgáját 10 dkg porcukorral kikeverjük. 4 ek kakaót, 1 ek lisztet, 1 cs sütőport hozzáadjuk, összekeverjük, majd a tojások felvert habját beleforgatjuk. Zsírozott, liszt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű