20x20 cm-es tepsihez
- 50 dkg túró
- 3 egész tojás
- 1 kis pohár tejföl (nálam 140 g)
- 5 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint, mi nem szeretjük nagyon édesen)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál búzadara
- fél csomag sütőpor
- a tetejére porcukor
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejfölt is. A búzadarát összekeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül hozzáadjuk a túrót is.
2. A tepsit kivajazzuk, liszttel picit megszórjuk, majd beleegyengetjük a túrós masszát, és előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Hagyományos sütőben 180 fokon. (a sütési idő tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérő lehet)
3. Sütés után kicsit hagyjuk hűlni, szeletelve és porcukorral meghintve tálaljuk.
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: 1 Óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl tejben+ 1 ek cukorral felfuttatjuk. A lisztet kelesztőtálba tesszük, annak közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, olajat, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, a sütőport, a tojások sárgáját, a cukrot és a margarint összekeverjük, majd tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. 3 részre osztjuk. A tojások fehérjét...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA körtét hámozzuk meg, majd vágjuk félbe és vájjuk ki a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerint cikkekre, majd locsoljuk meg a citromlével, és forgassuk össze. (a citromlé megvéd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű