20x20 cm-es tepsihez
- 50 dkg túró
- 3 egész tojás
- 1 kis pohár tejföl (nálam 140 g)
- 5 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint, mi nem szeretjük nagyon édesen)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál búzadara
- fél csomag sütőpor
- a tetejére porcukor
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejfölt is. A búzadarát összekeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül hozzáadjuk a túrót is.
2. A tepsit kivajazzuk, liszttel picit megszórjuk, majd beleegyengetjük a túrós masszát, és előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Hagyományos sütőben 180 fokon. (a sütési idő tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérő lehet)
3. Sütés után kicsit hagyjuk hűlni, szeletelve és porcukorral meghintve tálaljuk.
A piskóta elkészítése: A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük,apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral,s...
Elkészítési idő:Szép világosra felolvasztunk fél kg kristálycukrot. Amikor csomómentesre felolvadt takarékra vesszük a gázt és beleteszünk 20 dkg margarint és egy tubus sűrített tejet. Állandóan k...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összekevertem majd sütőpapírral bélelt (közepes méretű) tepsibe tettem és megsütöttem. A tojásfehérjét gőz fölött pici sóval kezdtem el lassú fokozaton felver...
Elkészítési idő: 90 perc