3 tojás
1 bögre vaj
2 bögre cukor
3 bögre liszt
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
½ teáskanál só
1 teáskanál vaníliakivonat
Keverd habosra a vajat a cukorral, keverd bele egyenként a tojások sárgáit. A száraz hozzávalókat keverd össze külön tálban, és a vaníliás tejjel felváltva add a tojásos keverékhez. A tojásfehérjét verd fel, és forgasd bele a masszába. Kivajazott, kilisztezett közepes, mély tepsiben süsd 180 fokon 35-45 percig, tűpróbáig.
Töltheted pudinggal, lekvárral, dió- vagy kávékrémmel ízlés szerint.
A joghurtot elkeverjük a zselatinnal, felmelegítjük, de nem forraljuk, majd kihűtjük. Tetszés szerinti gyümölcsöt, konzervet, vagy befőttet darabolunk bele, ha lehet a joghurtnak m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon bedagasztjuk a kalácstésztát, majd duplájára kelesztjük. Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A vaníliáshoz egy tasak pudingot elkeverünk 3,5 dl tejjel és sűr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1,2 l tej,6 db tojás,1 evőkanál liszt,ízlés szerint cukor és vanília rúd(,én édeskével készítem,cukor helyet)2-3 dl hideg tejben csomó mentesre keverem a lisztet,tojás sárgáját,ki...
Elkészítési idő: 30perc+2 óra Nehézség: Könnyű