3 tojás
1 bögre vaj
2 bögre cukor
3 bögre liszt
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
½ teáskanál só
1 teáskanál vaníliakivonat
Keverd habosra a vajat a cukorral, keverd bele egyenként a tojások sárgáit. A száraz hozzávalókat keverd össze külön tálban, és a vaníliás tejjel felváltva add a tojásos keverékhez. A tojásfehérjét verd fel, és forgasd bele a masszába. Kivajazott, kilisztezett közepes, mély tepsiben süsd 180 fokon 35-45 percig, tűpróbáig.
Töltheted pudinggal, lekvárral, dió- vagy kávékrémmel ízlés szerint.
Tejszínt és cukrot felfőzzük, formáljuk, szálasan felfut, és néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a vajat, ha elolvadt a krémben a vaj, ismét forraljuk pár percig. Levesszük a tűzről,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy, mély lábasba mérjük a mézet és a vajat/margarint, hozzáadjuk a fűszereket és addig melegítjük, amíg a margarin (vaj) fel nem oldódik a mézben. Kissé visszahűtjük, majd hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az almát meghámozzuk, magját eltávolítjuk, lereszeljük (tökgyalun), majd egy kevés margarinon kissé megpároljuk és ízesítjük a fahéjjal, szegfűszeggel,vaníliás cukorral és ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFordítva készül, úgy is fotóztam a folyamatot. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét 6 kanál cukorral felverjük. Ha kész egyesével belekeverjük a sárgáját. Majd a 2 csomag vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű