10 dkg darált dió
10 dkg zabpehelyliszt (zabpehely kávédarálón ledarálva)
10 dkg liszt (én Kilófaló alaplisztet használtam)
10 dkg cukor (vagy édesítő)
20 dkg vaj
2 cs. vaníliás cukor vagy vanília aroma
kevés rumaroma (elhagyható)
csipet só
1 tojás
egy kevés darabolt dió díszítésre
A száraz hozzávalókat összekeverem, a vajat megolvasztom és összekeverem a tojással, majd az egészet simára keverem a száraz keverékkel. Pár percig hagyom állni (addig elővesszem a tepsit és begyújtom a sütőt). Kis gombócot formálok belőle, majd laposra nyomom a tenyeremben, a korongok tetejére egy darabka diót teszek. Kb. 10-15 perc alatt készre sütöm.
Dió helyett lehet kókuszreszelékkel is készíteni. Nagyon finom és laktató, egészséges keksz. Nagyon sokáig friss marad (ha fel nem falja a család). :)
A tészta hozzávalóit robotgéppel gyorsan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. Az almatöltelékhez az almát megpároljuk az édes-fűszeres borban....
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Nehéz1. Étcsokit felolvasztani, összekeverni a gesztenyepürével, a vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral, és a tojások sárgájával. 2. A tojások fehérjéből kemény habot verni a s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFentiekből jól gyúrható tésztát készítünk, maj 3 felé osztjuk. Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, majd széleit vékonyan megkenjük lekvárral és feltekerjük. Közepébe az 5 tojás h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást kikeverjük a cukorral. Fokozatosan hozzáadjuk az olajat és a tejet,. A többi hozzávalót is hozzáöntjük és jól összekeverjük. Kiolajozott lisztezett 20 x 30 cm-es tepsib...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű