10 dkg darált dió
10 dkg zabpehelyliszt (zabpehely kávédarálón ledarálva)
10 dkg liszt (én Kilófaló alaplisztet használtam)
10 dkg cukor (vagy édesítő)
20 dkg vaj
2 cs. vaníliás cukor vagy vanília aroma
kevés rumaroma (elhagyható)
csipet só
1 tojás
egy kevés darabolt dió díszítésre
A száraz hozzávalókat összekeverem, a vajat megolvasztom és összekeverem a tojással, majd az egészet simára keverem a száraz keverékkel. Pár percig hagyom állni (addig elővesszem a tepsit és begyújtom a sütőt). Kis gombócot formálok belőle, majd laposra nyomom a tenyeremben, a korongok tetejére egy darabka diót teszek. Kb. 10-15 perc alatt készre sütöm.
Dió helyett lehet kókuszreszelékkel is készíteni. Nagyon finom és laktató, egészséges keksz. Nagyon sokáig friss marad (ha fel nem falja a család). :)
A lisztet a zsírral és a cukorral elmorzsoljuk.A tejben a szalalkálit felfuttatjuk, és a liszthez adjuk rétestészta álagúra gyúrjuk, ha kell bele még tej adjunk hozzá. A tésztát ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes5tojás fehérjét felverek.3 evő kanál liszt 2 evőkanál mák de én azt kihagytam helyette 2 kanál kakaóport raktam.1csomag sütőport 8 evőkanál cukrot,elkeverek és ehez ovatosan hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSätt ugnen på 220 °C. Skala äpplena och skär dem i skivor. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű