- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 3-4 kanál tejföl
A töltelékhez bármi amivel tölteni szeretnéd. A kicsiket most a beijgli készítés során megmaradt mákkal töltöttem, a nagyobbakba egy kocka gesztenyepüré kevés főzőtejszínnel lazítva.
A hozzávalókat összegyúrjuk.
A tésztát vékonyra sodorjuk
6-8 cm kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
Minden kör szélére kiskanálnyi tölteléket teszünk.
Kb 175-180 fokos előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Vaníliás porcukorral megszórjuk.
A sütőt nem érdemes előre begyújtani, ( kivétel ha fázol) elég ha akkor gyújtod be amikor mind 2 tepsit megpakoltad.
Egy edénybe kimérjük a mogyoróvajat, hozzáadjuk a mézet és a vajat, majd elkezdjük összemelegíteni. Miközben olvad a vajas, mogyoróvajas, mézes keverék, egy aprítóba tesszük a m...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűAz egészet összeturmixoljuk egy sütőpapirral bélelt kisebb formába öntjük a tetejére áfonyat,vagy málnát teszünk es 180 fokon légkeveréssel 40 perc alatt megsütjük!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pudingokat 4-4 dl tejben, 2-2 ek cukorral felfőzzük. 2. A margarint ízlés szerinti cukorral, 15 dkg, habosra keverjük, elfelezzük, az egyik felét a csokis, a másik felét...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeverd össze a hozzávalókat (vajat olvasztva) A kapott masszát darált zabbal megszórt gyúródeszkán nyújtsd ki Szaggatóval darabold fel, és helyezd a darabokat sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű