A tésztához : 45 dkg liszt, 2 dl langyos tej, 6 dkg puha margarin, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 7 dkg porcukor, reszelt citromhéj
A töltelékhez : 25 dkg túró, 1 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg porcukor, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, reszelt citromhéj ( nem feltétlenül szükséges )
A lekenéshez : 1 tojás
Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat, és a puha margarint. A tésztát dolgozzuk össze, és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát.
Közben készítsük el a tölteléket.
A pudingport keverjük simára a cukrokkal, és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre. Keverjük hozzá a megmosott, és lecsepegtetett mazsolát, majd a szitán áttört túrót.
Mikor megkelt a tésztánk nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.
A tetejüket kenjük le felvert tojással.
Közepes hőfokú sütőben pár perc alatt megsülnek. Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek. Ahhoz, hogy a csigák ne ragadjanak le használjunk jó minőségű sütőpapírt, vagy zsírozott lisztezett tepsin süssük.
20 - 22 db csiga lesz belőle.
A tejbe beletesszük a rizst és a vaníliás cukrot, cukrot, majd puhára főzzük. 6-7 db sárgabarackot összeturmixolunk és a forró rizshez keverjük. 3-4 ek vízzel kikeverjük a p...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kész leveles tésztát kitekered. A tejfölt 1 ek cukorral kikevered, és megkened vele a tésztát. Megszórod bőven gyümölccsel, meghinted fahéjjal, és a maradék 1 ek porcukrot is rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verem majd mindent összekeverek. 180 fokon 30 percig sütöm.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűSe separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine cu zaharul. Se pun galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. Se amesteca usor si se toarna in tava. Se coace la 18...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes