Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kókuszos darázsfészek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
4 db tojássárgája
1 dl tej
2.5 dkg élesztő
1 ek cukor
A töltelékhez
4 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
200 g kókuszreszelék

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a tojások sárgáját. Alaposan összegyúrjuk. Kb. fél órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán két részletben elnyújtjuk.
A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket.
A töltelékkel megkenjük a kinyújtott tésztát, feltekerjük.
Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le, és kikent tepsiben még 30-45 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük.

Kókuszos darázsfészek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kiss Nelli
Alj nélküli túrós
Alj nélküli túrós

A feladat roppant “bonyolult”. :) Ha valami úgy kezdődik, hogy melegítsd elő a sütőt, az azt sugallja, hogy hamar végzünk. És most így kezdünk. Tehát melegítsd elő a sütőt 200 fokr...

Elkészítési idő: 15+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Aranygaluska 2
Aranygaluska 2

Egy evőkanál cukorral édesített langyos tejben megfuttatjuk az élesz­tőt, majd a tojássárgákkal, két evőkanál porcukorral, csipet sóval meg annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy a szo...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Túrós - Büfés túrós
Túrós - Büfés túrós

1. A tepsit kivajazzuk, félretesszük. 2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a kivajazott tepsibe belenyomkodjuk, egyenletesen. 3. A túróhoz hozzáadjuk a tojás sárgákat, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti tojás linzer (Gábor pék)
Húsvéti tojás linzer (Gábor pék)

1. A vaj habosítása a porcukorral és a vaníliás cukorral 2. A tojás hozzáadása, elkeverése 3. A liszt hozzáadása, a tészta kidolgozása 4. A tészta pihentetése hűőben való pihent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk