Hozzávalók:
10 dkg vaj
15 dkg cukor
30 dkg liszt
10 dkg darált mandula
3 tojás
1 dl tejszín
1 vanília kikapart magja
pár csepp mandulakivonat
1,2 dkg (1 csg) sütőpor
Elkészítés: a tojásokat a cukorral, a vanília kikapart magjával és a vajjal habosra keverjük, végül beleöntjük a tejszínt is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mandulával és a tojásos masszába dolgozzuk. Jól kikeverjük és kivajazott, lisztezett kuglófformába simítjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 50 percig, tűpróbáig sütjük. A kuglófot a formában hagyjuk kihűlni, akkor könnyen kijön belőle. Porcukorral szórjuk meg a tetejét.
http://gesztenyeblog.blogspot.hu/2014/02/mandulas-kuglof.html
Mivel egy átlagháztartásban talán nincs ennyi szódabikarbóna, és én sem tudtam először, hogy az mennyi lehet, így lemértem: a csésze szódabikarbóna kb. 300 g. A porokat összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a darát összekeverjük. A tejet feltesszük forrni. Hozzáadjuk a darát, és folyamatos keverés mellett főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Ezután tányérokba töltjük, majd tálalju...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit, a liszt kivételével összeforraljuk. 2. Ha forr, akkor lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, majd jó alaposan összedolgozzuk. 3. Ha kihűlt és k...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz