menu

Családireceptkönyv.hu

3BIT szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 tojás fehérjét, pici sóval elkezdünk felverni, ha félig felvertük, kanalanként hozzáadunk 20 dkg cukrot, mikor kemény beleszitálunk 4 evőkanál lisztet, 1 kávés kanál szódabikrbónával, ( vagy 1 cs. sütőporral), majd 15 dkg darált diót keverünk bele, megsütjük. Krém: 7 tojássárgáját, 20 dkg cukorral, 2 cs. vaníliáspudingporral, kikeverünk, 6 dl tejből keveset a pudinghoz teszünk, hogy simára tudjuk keverni, a többi tejet felforraljuk, majd a pudinghoz öntjük, és sűrűre főzzük, kihűtjük, ha kihült 25 dkg rámával kikavarjuk, ketté osztjuk, egyik felébe 10 dkg olvasztott étcsokit teszünk, Tésztára kenjük a vaníliás krémet, erre tejes, kávés, rumaromában megmártjuk a háztartási kekszet és kirakjuk a krém tetejét, erre a csokis krém, majd hullalából vert hab, reszelt csoki, vagy torta dara díszíteni.

3BIT szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Meggyes túrókrém
Meggyes túrókrém

A túrót 2 dl tejszínnel, porcukorral krémmé turmixoljuk. Kis tálakba töltjük. Meggyebfőtett kanalazunk rá / a levével együtt/. A maradék tejszínt habbá verjük. Rákanalazzuk a te...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött alma
Töltött alma

Tölteléke jól átkeverem, betöltöm az közepén kivájt almákba. A fóliára helyezem, megcsurgatom a tetejét mézzel és a 200C°-ra előmelegített sütőbe kerül 5 percre. Ezután 150 C°-on...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szórt túrós
Szórt túrós

A lisztet és 25 dkg cukrot összekeverjük a sütőporral. Kivajazott tepsibe a felét egyenletesen beleszórjuk. A túrót, a vaníliás cukrot, az 5 dkg cukrot, a mazsolát, 1 tojást, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: józsefné
Kinyomós keksz
Kinyomós keksz

Az alapanyagokat kézzel összemorzsoljuk, majd a tojással tésztává állítjuk össze.Egy órát hűvös helyen pihentetjük.Pihentetés után a tésztát egy kicsit összegyúrjuk, hogy puha legy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk