Linzer tészta:
45 dkg liszt,
18 dkg porcukor
25 dkg vaj
1 tojás
3 tojás sárgája
1 cs. vaniliás cukor
1/2 cs. sütöpor
1 citrom héja
A hozzávalókat összegyúrjuk. Kinyomó segítségével különböző formákat nyomunk a hideg tepsire.
Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt kész.
A lisztet a sütőporral és a zsírral összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a porcukrot, tojást, a reszelt citromhéjat és annyi tejet hogy könnyen gyúrható legyen. Jól kidolgozzuk a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból a szokásos módon sütünk egy vékony piskótát kivajazott és lisztezett tepsiben, amit sülés után a tepsiben hagyunk, hiszen ebben állítjuk össze a sütit. Még melegen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliakrémhez a tojássárgáját nagyobb méretű tálban habosra keverjük a cukorral, a keményítővel, a vaníliával és 1 dl tejjel. A maradék tejet és a tejszínt felforraljuk, majd fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát 4 mm vastagságúra.Az elképzelésünknek megfelelő nagyságú korongokat szaggatunk. Készíthetünk egészen kicsi islereket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű