5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál barna cukor
50 dkg almakompót
7,5 dkg vaj
A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem
A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg aranyszínű lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. A tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, és kihűtjük. Kivajazott porcelán gyümölcstortaformába simítjuk a csokis zsemlemorzsa felét, rátesszük a kompótot, és a maradék zsemlemorzsával befedjük. A vajat elmorzsoljuk, ezzel megszórjuk, meleg sütőben 25 percig sütjük, majd kihűtjük. A tejszínt a cukorral habbá verjük, és a süteményre simítjuk. Málnadzsemmel díszítve tálaljuk.
50 dkg cukrot 4 egész tojással kikeverünk, majd 5 dl (2 ½ pohár) tejfelt adunk hozzá. A vaniliás cukrot és a reszelt citromhéjat is belekeverjük. 50 dkg lisztet összekeverjük a sü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk. 180 fokon kb. 8 perc alatt megsütjük. Nem szabad, hogy barna legyen. 2 db-ot lekvárral összeragasztunk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézFür das Beerenkompott Heidelbeeren und Brombeeren verlesen. Schwarze Johannisbeeren von den Rispen streifen, verlesen und mit der Konfitüre und dem Puddingpulver in einem Topf verr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű