5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál barna cukor
50 dkg almakompót
7,5 dkg vaj
A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem
A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg aranyszínű lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. A tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, és kihűtjük. Kivajazott porcelán gyümölcstortaformába simítjuk a csokis zsemlemorzsa felét, rátesszük a kompótot, és a maradék zsemlemorzsával befedjük. A vajat elmorzsoljuk, ezzel megszórjuk, meleg sütőben 25 percig sütjük, majd kihűtjük. A tejszínt a cukorral habbá verjük, és a süteményre simítjuk. Málnadzsemmel díszítve tálaljuk.
A mandulát a robotgéppel megdaráltam, hozzáforgattam a porcukrot és félretettem. A tojásfehérjéket habbá vertem, majd a vége felé hozzászórtam (állandó keverés mellett) a kristály...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig süjüki. (A tepsi mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTepsibe tesszük a csokipasztillákat, tetejére a marshmallow kerül. Előmelegített sütőben 200 fokon 8-10 percig sütjük, míg a marshmallow teteje megbarnul. Keksszel kikanalazzuk a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, negyedeljük és vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a vaníliakivonattal. A meggyet a cukorral lábosban felforraljuk és las...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű