250 g liszt
2 db tojás
150 ml tej
2 dkg élesztő
csipet só
1 evőkanál cukor
30 ml olaj
szirup:
400 ml víz
150 g cukor
1-2 ek. rum
töltelék :
500 g tejszínhab
cukor
Élesztőt futtatni. Hozzá liszt,tojás,olaj. Fakanállal, jól kikeverni,lefedni,langyos helyen a duplájára keleszteni.
A muffin formákat 3/4 -ig tölteni. Hagyni kelni a formákban, színültig. Előmelegített sütőben 175 fokon pirosra sütni kb. 25 perc.
Kicsit hűlni hagyni,kiszedni a formákból.
Megfordítani, az aljuk lesz a teteje.
A felső egy harmadát levágni, visszahelyezni.
Közben elkészíteni a szirupot,belemártottam a sütiket.
A sziruphoz :A vizet a cukorral felforralni, Amint feloldódott a cukor, hozzá a rum és hűlni hagyni.
Belemártani a szirupba a sütiket.
A sapkák alatt megtölteni a felvert tejszínhabbal, visszatenni a sapkákat, a tetejüket is díszíteni habbal,reszel csokival.
A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszemelegítjük, a tűzről levéve 40 dkg lisztet keverünk hozzá. 4 részre osztjuk, a lapokat külön sütjük. A kihűlt lapokat a krémmel megtöltjük. Középre barack lekvár, tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvaszd fel a 15 dkg vajat folyósra, keverd hozzá a lisztet, a cukrot, a sütőport és az esszenciát. Puha, krémes tésztát kapsz, formázz belőle golyókat, tedd tepsire, majd 170 °C-o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. (Szerintem jobb így, mint darálni, mert mar...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű