Családireceptkönyv.hu

574. Savarin


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


250 g liszt
2 db tojás
150 ml tej
2 dkg élesztő
csipet só
1 evőkanál cukor
30 ml olaj

szirup:
400 ml víz
150 g cukor
1-2 ek. rum

töltelék :
500 g tejszínhab
cukor

Elkészítés:


Élesztőt futtatni. Hozzá liszt,tojás,olaj. Fakanállal, jól kikeverni,lefedni,langyos helyen a duplájára keleszteni.
A muffin formákat 3/4 -ig tölteni. Hagyni kelni a formákban, színültig. Előmelegített sütőben 175 fokon pirosra sütni kb. 25 perc.
Kicsit hűlni hagyni,kiszedni a formákból.
Megfordítani, az aljuk lesz a teteje.
A felső egy harmadát levágni, visszahelyezni.
Közben elkészíteni a szirupot,belemártottam a sütiket.
A sziruphoz :A vizet a cukorral felforralni, Amint feloldódott a cukor, hozzá a rum és hűlni hagyni.
Belemártani a szirupba a sütiket.
A sapkák alatt megtölteni a felvert tejszínhabbal, visszatenni a sapkákat, a tetejüket is díszíteni habbal,reszel csokival.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Csokis diós varázs
Csokis diós varázs

A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes krémes
Mézes krémes

összemelegítjük, a tűzről levéve 40 dkg lisztet keverünk hozzá. 4 részre osztjuk, a lapokat külön sütjük. A kihűlt lapokat a krémmel megtöltjük. Középre barack lekvár, tetejére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Omlós vajas keksz
Omlós vajas keksz

Olvaszd fel a 15 dkg vajat folyósra, keverd hozzá a lisztet, a cukrot, a sütőport és az esszenciát. Puha, krémes tésztát kapsz, formázz belőle golyókat, tedd tepsire, majd 170 °C-o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós, vaníliás vagy hókifli
Diós, vaníliás vagy hókifli

A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. (Szerintem jobb így, mint darálni, mert mar...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk