Családireceptkönyv.hu

Vaníliás cseresznyés pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 adag
Tésztához:
 12,5 dkg margarin
 20 dkg liszt
 6 dkg cukor
 1 tojássárgája
 fél cs sütőpor (6g)
 fél cs vaníliás cukor (5g)
 1 ek tejföl
 fél citrom reszelt héja
Töltelékhez:
 1 cs vaníliás puding
 4 dl tej
 3-4 ek cukor
 cseresznye ízlés szerinti mennyiségben (minél több, annál jobb:))

Elkészítés:


1. A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk.
2. Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
3. Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük.
4. A tésztát két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. (Így nem ragad rá se a sodrófára, se a deszkára, és nem is fog eltörni, mikor a formába rakjuk.)
5. Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
6. Elkészítjük a tölteléket: a vaníliás pudingport a csomagolás leírása szerint 4 dl tejjel sűrűre főzzük.
7. Ha elkészült, a tésztára simítjuk egyenletesen (nem baj ha meleg, így szebben el lehet simítani).
8. Belenyomkodjuk a kimagozott cseresznyét (lehetőleg a “lyukas” felével lefelé, mert így sokkal szebb lesz), és már mehet is a sütőbe.
9. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sül.
 sütési hőfok: 180°C
 sütési mód: hőlégkeveréses

Vaníliás cseresznyés pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Túrós gyümölcskocsonya epervelővel.
Túrós gyümölcskocsonya epervelővel.

A kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1.5 dl tejbe beleesszük a zselatinport majd lassú tűzön felolvasztjuk és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar VILLÁMGYORS FAHÉJAS-ALMÁS SÜTI
VILLÁMGYORS FAHÉJAS-ALMÁS SÜTI

ELKÉSZÍTÉS Kapcsoljuk be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazzuk ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeljük le, fahéjas cukorral szórjuk meg, majd hagyjuk ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Baklava Törökországból
Baklava Törökországból

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Gesztenyés rúd - OK
Gesztenyés - Gesztenyés rúd - OK

1. A gesztenyemasszát, kekszet, tejszínt és likőrt összegyúrom, majd rudakat formázok a masszából. 2. Sütőpapírra rakom és a fagyasztóban enyhén megdermesztem. 3. A csokit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk