4 adag
Tésztához:
12,5 dkg margarin
20 dkg liszt
6 dkg cukor
1 tojássárgája
fél cs sütőpor (6g)
fél cs vaníliás cukor (5g)
1 ek tejföl
fél citrom reszelt héja
Töltelékhez:
1 cs vaníliás puding
4 dl tej
3-4 ek cukor
cseresznye ízlés szerinti mennyiségben (minél több, annál jobb:))
1. A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk.
2. Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
3. Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük.
4. A tésztát két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. (Így nem ragad rá se a sodrófára, se a deszkára, és nem is fog eltörni, mikor a formába rakjuk.)
5. Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
6. Elkészítjük a tölteléket: a vaníliás pudingport a csomagolás leírása szerint 4 dl tejjel sűrűre főzzük.
7. Ha elkészült, a tésztára simítjuk egyenletesen (nem baj ha meleg, így szebben el lehet simítani).
8. Belenyomkodjuk a kimagozott cseresznyét (lehetőleg a “lyukas” felével lefelé, mert így sokkal szebb lesz), és már mehet is a sütőbe.
9. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sül.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
A kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1.5 dl tejbe beleesszük a zselatinport majd lassú tűzön felolvasztjuk és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS Kapcsoljuk be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazzuk ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeljük le, fahéjas cukorral szórjuk meg, majd hagyjuk ál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gesztenyemasszát, kekszet, tejszínt és likőrt összegyúrom, majd rudakat formázok a masszából. 2. Sütőpapírra rakom és a fagyasztóban enyhén megdermesztem. 3. A csokit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű