5 ek kókuszreszelék
4 dl tej
1 dl főzőtejszín
2 ek kristálycukor
kevés vanília aroma
5 ek búzadara
5 dkg főzőcsokoládé
kevés víz
só
5 dkg dió durvára törve
elkészítés
A tejet és a tejszínt tegyük fel főni a kókuszreszelékkel és a cukorral és vaníliával, majd forrás után adjuk hozzá a búzadarát. Keverjük el, majd rakjuk rá a fedőt, és hagyjuk pihenni néhány percre.
Közben vízfürdőn olvasszuk fel a csokoládét (étcsokoládé esetén kóstoljuk meg, ha kell, cukrozzuk), olvadás után kevés vízzel lazítsuk fel, majd tegyük félre.
A kókuszos krémet osszuk szét négy pohárba, simítsuk el, hogy épp a pereme alatt legyen. A csokoládét terítsük el a tetején.
Ízlés szerint néhány szem pirított diót tehetünk a tetejére. Hűtőben tároljuk a tálalásig.
15 dkg cukorból, 3 evőkanál kakaóból, 2 dl vízből szirupot főzünk. Belekeverünk 10 dkg margarint, pici rumot és összetörve az egyik tésztát, 2 csomag rumban megáztatott mazsolát, e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat elkeverjük a cukorral, van.cukorral, olajjal, vízzel, majd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A massza felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Másik felébe beletess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű